"Tiny houses", cases diminutes davant la falta d'habitatge assequible

El concepte, que es tradueix com a "minicasa", és força estès als Estats Units i es presenta com una alternativa davant la dificultat d'entrar al mercat de compra o lloguer

RedaccióActualitzat

Un nou projecte vol fer arribar a Catalunya el moviment "tiny house", que es tradueix com a "casa diminuta", força estès en països com els Estats Units. Es tracta d'un concepte d'habitatges mòbils molt petits, de menys de 35 metres quadrats, amb una filosofia al darrere que va més enllà de l'espai.

Aquestes minicases es posen en càmpings o terrenys, que poden ser comprats, llogats o amb un contracte de masoveria.

Una minicasa és la solució que Patrícia González i Nerea Sotodosos han trobat davant la falta d'habitatge assequible. En van comprar una ara fa mig any i l'han instal·lat en uns terrenys del Vallès. Els va costar 55.000 euros, però n'hi ha des de 30.000 euros.

La 'tiny house' de la Patrícia i la Nerea també implica un consum més sostenible.
La "tiny house" de la Patrícia i la Nerea també implica un consum més sostenible

La casa de la Patrícia i la Nerea fa 9,2 de llarg per 2,5 d'ample. S'agafen aquestes mesures com a referència --i no els metres quadrats-- perquè l'espai és diàfan i perquè és la normativa dels remolcs i les caravanes, que aquestes construccions han de complir, per ser transportades i ubicades.

Tenen un contracte de masoveria, una via que, expliquen, és difícil de trobar: "Pagarem uns 400 euros al mes de préstec, més el que puguem pagar de masoveria i lloguer, que són uns 100 euros més".

Asseguren que aquesta opció els permet viure envoltades de natura, en una casa més sostenible. Disposaran de plaques solars, recollida d'aigua de pluja, un vàter de compost i un hort per a l'autoconsum.

Un projecte per estendre aquesta opció

La Patrícia i la Nerea expliquen que l'opció de la masoveria i les "tiny houses" és poc coneguda a Catalunya. Per això han engegat el Projecte Tiny, que vol fer arribar la iniciativa a les administracions.

 

"La nostra idea és donar visibilitat a aquest tipus de projectes perquè la gent pugui trobar terrenys."

Volen parlar amb ajuntaments perquè facilitin terrenys.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut