Les reunions familiars són l'origen del 45% dels 123 brots actius a Espanya

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha recordat que s'ha d'estar alerta i que el virus "segueix aquí" encara que hàgim aconseguit "controlar la pandèmia"

Actualitzat

El mapa de rebrots a tot l'estat espanyol acumula 123 focus dispersats per tot el territori. L'origen d'aquests nous brots tenen en comú les trobades i reunions familiars en gairebé la meitat dels casos.

L'anunci l'ha fet el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha informat que el 45% dels brots actius a Espanya tenen l'origen en aquestes trobades. És per això que Illa ha recordat la necessitat de no celebrar esdeveniments amb aglomeracions multitudinàries.

Illa també ha volgut deixar clar, durant la sessió de control del govern al Senat, que "s'ha d'estar alerta" perquè el "virus segueix aquí" tot i que hàgim "aconseguit controlar la pandèmia amb molt d'esforç".

Tornant a les trobades amb familiars i amics, Illa ha recordat la "necessitat d'anar molt en compte" i de no "confiar-se". Així mateix també ha posat com a exemple que no es poden fer trobades multitudinàries, com ara la celebració de l'ascens a Primera Divisió dels equips de futbol.

El ministre de Sanitat ha volgut recordar que el govern espanyol ha actuat amb "humilitat" en tot moment i que ha instat el PP, qui ha demanat la dimissió d'Illa, a concentrar-se i "unir forces entre tots" per combatre aquests nous brots del virus, "que segueix aquí".

 

Si li queda dignitat política, dimiteixi, li ha demanat Sanz al ministre.

Per la seva banda, el senador popular Juan José Sanz ha criticat la gestió de l'executiu, l'actitud del qual ha qualificat d"arrogant", i ha criticat que després d'un mes del final de l'estat d'alarma no hi hagi un marc normatiu que dissipi "la inseguretat jurídica de les comunitats autònomes en la situació de la pandèmia."

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut