Barcelona

Les reserves d'aigua del sistema Ter-Llobregat freguen el 50%

Les reserves d'aigua de les conques internes de Catalunya segueixen augmentant. Els pantans del sistema Ter-Llobregat, que proveeixen l'àrea metropolitana de Barcelona, estan ja al 49,80% de capacitat. En la seva globalitat, els embassaments catalans arriben, a data d'avui, a més del 48% de la seva capacitat. En total hi ha 334 hectòmetres cúbics després de les pluges dels últims dies a la majoria del territori català, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquesta setmana el nivell d'aigua ha pujat un 13%, cosa que representa gairebé un increment de dos punts diaris, i se situa a només vuit punts dels nivells de fa un any.

Actualitzat
Els cinc embassaments situats a la conca dels rius Ter i Llobregat -Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç- acumulen ja 305 hectòmetres cúbics d'aigua. Entre els embassaments de més capacitat hi ha el de Sau, amb el 60%; el de la Baells, amb el 72%, i el de Foix, que està ple del tot.

S'admeten apostes

La polèmica sobre la sequera de Catalunya ha provocat un augment de l'atenció sobre les reserves d'aigua. Internet, on hi ha una àmplia tradició de recursos meteorològics, s'ha erigit en una eina essencial per copsar el debat sobre l'aigua. Ha arribat a un punt que fins i tot hi ha webs que fan apostes sobre quin serà el nivell dels embassaments al juny.

Al fòrum de catmeteo.com hi ha oberta una porra que permet clicar el nivell de reserves a un mes vista. De moment només han votat una trentena de persones, però totes coincideixen que els pantans superaran el 50% i la majoria, un 33%, s'atreveixen a marcar el nivell entre un 70% i un 90%.

Acord amb els regants del Ter

L'Agència Catalana de l'Aigua ha assegurat als agricultors del Baix Empordà que disposaran de l'aigua del Ter necessària per garantir la collita. Calculen que seran entre 40 i 45 hectòmetres d'aigua, un 25% menys de la que van fer servir la temporada passada, però que els regants consideren suficient per posar fi a les mobilitzacions dels últims mesos.
Anar al contingut