Dos bombers remullant el perímetre del foc en una zona arbrada. (Foto: ACN)
Les flames han afectat una àrea de 220 hectàrees, la majoria de vegatació arbrada. (Foto: ACN)
Madremanya

Les precipitacions ajuden els bombers a controlar l'incendi de Madremanya

La pluja caiguda en les últimes hores ha facilitat la feina dels efectius d'extinció, que continuen treballant a la zona afectada, unes 220 hectàrees. Els veïns desallotjats ja han pogut tornar a casa i s'ha aixecat l'ordre de confinament dels veïns de Riuràs.

RedaccióActualitzat
Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat aquesta nit l'incendi de Madremanya, al Gironès.

Els efectius d'extinció han tingut com a aliada una pluja intermitent però la tramuntana, en canvi, ha continuat fent-los la guitza. El fort vent d'aquest dissabte va fer que hi hagués diverses revifades i va retardar l'anunci que les flames estaven sota control.

Mentre la normalitat torna als quatre municipis afectats, s'investiguen les causes que haurien provocat, divendres, el foc. Tot sembla apuntar, per ara, que l'origen va ser fortuït.

Les flames han cremat 222 hectàrees, la majoria de vegetació arbrada, dels municipis de Madremanya, Sant Martí Vell, Flaçà i la Pera.

Els desallotjats tornen a casa

Amb la millora de les condicions, la trentena de veïns del nucli de la Vilosa que van haver de ser desallotjats preventivament han pogut tornar a casa.

Interior també ha aixecat l'ordre de confinament tant al nucli de la Vilosa mateix com al de Riuràs, a la Pera, que eren les dues urbanitzacions més properes al foc.
Anar al contingut