Barcelona

Les ONG faran les tasques assistencials als centres d'internament d'estrangers

El govern espanyol prepara un reglament per als centres d'internament per a estrangers (CIE) que estableix encomanar a les ONG la tasca assistencial i d'oci dels interns, immigrants pendents d'expulsió. Ho ha anunciat el secretari d'estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, que ha anunciat que la policia s'ocuparà únicament de la seguretat. Ho ha dit en una visita en què s'ha obert per primer cop el CIE de Barcelona a un centenar de periodistes.

RedaccióActualitzat
Els centres d'internament d'estrangers (CIE) s'han obert aquest dilluns per primera vegada a les càmeres de televisió i els mitjans de comunicació. Ha sigut coincidint amb la visita del secretari d'estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, que ha anat a veure les instal·lacions després de les fortes crítiques que han rebut per la situació en què hi viuen els immigrants.

Els CIE han estat molt polèmics i criticats per ser un lloc hermètic i amb poca transparència sobre el que passa a dins. Dos interns van decidir fer vaga de fam per protestar contra possibles agressions i quatre van arribar a lesionar-se per ajornar l'extradició.

La direcció del centre ha permès a les càmeres gravar les habitacions dels interns, el menjador i les zones de màxima seguretat. En aquesta visita, Ignacio Ulloa ha anunciat canvis en la gestió de les instal·lacions, unes modificacions que es recolliran en un decret que el govern de Rajoy espera tenir enllestit a l'estiu. Els CIE també canviaran de nom i passaran a dir-se centres d'estada controlada d'estrangeria (CECE).

Ulloa ha visitat el CIE acompanyat de mitjans de comunicació, després que ara fa uns dies la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, barrés el pas al síndic de greuges. Rafael Ribó volia comprovar algunes denúncies sobre tortura que havia rebut.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut