Obres de la via cicloturista entre Rialp i Sort a l'entorn del Noguera Pallaresa
Obres de la via cicloturista entre Rialp i Sort a l'entorn del Noguera Pallaresa

Les obres de la via ciclista entre Sort i Rialp a l'entorn de la C-13 ja estan en marxa

Actualitzat

ACN Sort - El Departament de Territori ha iniciat aquests dies les obres per configurar una via per a vianants i ciclistes al corredor de la C-13 entre Sort i Rialp, al Pallars Sobirà. Aquesta actuació ha de permetre promoure una mobilitat activa i descarbonitzada en aquest entorn. La inversió de l'obra és de 3,8 MEUR i els treballs tenen un termini d'execució de 5 mesos. La via tindrà prop de 3 quilòmetres, anirà en paral·lel a la C-13 i connectarà els dos municipis pel marge dret del Noguera Pallaresa. El traçat s'inicia al nord de Sort, a les immediacions de la rotonda de connexió de la C-13 amb la carretera de Llessuí (LV-5223), i finalitza a l'extrem nord de la zona esportiva de Rialp, a l'entrada del nucli urbà.

La nova via ciclista tindrà una amplada de 3 metres en la major part del recorregut, amb reduccions a 2,5 metres en els trams més estrets entre el riu i la C-13. El paviment serà d'aglomerat asfàltic.

Per tal d'evitar afeccions al riu Noguera Pallaresa i l'entorn, l'actuació inclou un lleuger desplaçament d'algun tram de la carretera i disposarà també d'estructures de contenció. Els treballs es completaran amb les tasques de senyalització i de drenatge.

Anar al contingut