Les noves rutines d'higiene dels nens i nenes xinesos per al retorn a l'escola

Abans d'entrar a les aules d'un en un, els alumnes han de passar pel control de febre, el canvi de màscara, rentat de sabates o passar per una màquina d'ozó

Nicolás ValleActualitzat

El sistema educatiu a la província xinesa de Hubei, epicentre la Covid-19, comença a tornar a la normalitat de manera molt prudent. Aquest dijous, s'han obert les escoles d'estiu per a nens i els instituts de batxillerat per als estudiants de l'últim any perquè puguin preparar la selectivitat.

Les escoles van tancar al gener, gairebé quatre mesos entre les vacances de l'any nou i la pandèmia. I ara s'han reincorporat en condicions molt diferents i amb moltes mesures de seguretat.

Tal com mostra el Tik Tok viral (una aplicació per crear i compartir vídeos curts)  difós des de la Xina, l'accés a un d'aquests centres exigeix un minuciós procés de control i prevenció del contagi.

 

 

Noves rutines per als nens, com ara neteja de sabates, fora mascaretes per si està contaminada i rentat de mans. També passen per una màquina d'ozó per evitar patògens a la roba, i control de temperatura amb un robot, i si és negatiu poden entrat a la classe.

 

A secundària, només han tornat a l'escola els estudiants del darrer curs, una deferència per als que han de preparar el Gao Kao, l'examen d'ingrés a la universitat.

 

El control de la temperatura es fa a través d'uns túnels amb càmeres termogràfiques. A les aules, les taules mantenen les distàncies i els esports han quedat limitats al Qi Gong, la gimnàstica tradicional.

Nens a Whuan que els prenen la temperatura abans d'entrar a l'escola

El retorn a les classes té lloc en un ambient d'optimisme. Fa setmanes que no hi ha defuncions per la Covid-19 i l'economia ha recobrat el pols. Les mesures d'aquests dies poden ser l'assaig de la tornada general a les classes després de l'estiu.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut