Catalunya Migdia

Les motos de 125 ja no es podran conduir només amb 3 anys de carnet de cotxe

El Ministeri de l'Interior també exigirà l'ús de casc integral i guants homologats en carretera davant de l'augment de víctimes d'accidents de trànsit entre els motoristes

Enllaç a altres textos de l'autor

Dani Sainz de Aja

Periodista de Catalunya Ràdio a Madrid

Actualitzat

Conduir una motocicleta ja no serà tan fàcil com fins ara. Si, actualment, els conductors amb més de 3 anys de carnet de cotxe poden portar, de manera automàtica, motos de fins a 125 centímetres cúbics, a partir d'ara hauran de passar un curs obligatori per poder-ho fer. La decisió no afectarà els ciutadans que ja tenien aquest dret, però sí els qui es treguin el carnet de conduir després que la nova norma entri en vigor. Una data que encara no s'ha concretat.

Aquesta és una de les mesures anunciades pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, davant l'augment de motoristes víctimes d'accidents de trànsit.

"Per conduir una moto de fins a 125 centímetres cúbics ha d'haver-hi un exercici previ de coneixement i conducció d'un vehicle que no té res a veure amb un vehicle de quatre rodes."

Altres maneres de reforçar la formació dels motoristes seran cursos cada 5 anys per a treballadors que es desplacin en moto i revisions dels exàmens per poder conduir vehicles de grans cilindrades.

Interior farà obligatòries més mesures de protecció pels motoristes que circulin per carretera (ACN/Mar Rovira)

A més, Interior aposta per aplicar més mesures de protecció, com fer obligatoris el casc integral i els guants homologats en carretera o recomanar l'ús de l'airbag.
 

Víctimes "inadmissibles"

Els motoristes són l'únic col·lectiu de conductors que registra més mortalitat en l'última dècada. Representen 1 de cada 3 morts a la carretera. A Catalunya, de les 152 víctimes mortals en accidents de trànsit de l'any passat, 53 conduïen una moto. Segons Marlaska, la majoria d'aquestes morts són evitables perquè, habitualment, les distraccions i l'excés de velocitat estan darrere dels sinistres. 

"Els qui entenem la passió per les dues rodes no podem comprendre que pugui costar-nos la vida. Les xifres són una autèntica bestiesa i l'augment de víctimes és, senzillament, inadmissible."

Per a aquest 2024, la DGT també preveu actualitzar els senyals de trànsit i continuar treballant amb la Unió Europea per introduir un carnet que permeti als joves de 17 anys portar un turisme acompanyats d'un conductor veterà. Una mesura que, segons Marlaska, ajudarà a fer que els conductors guanyin experiència.

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut