Barcelona

Les joguines demostren la seva bona salut

Les hores abans de la nit de Reis són estones de nervis per als més petits davant la nit més màgica de l'any. I hores de nervis també per a alguns "reis", que veuen com s'esgoten les últimes hores per comprar els regals. Les clàssiques fires de joguines d'última hora, com la de la Gran Via de Barcelona, fan l'agost i esgoten les joguines més demanades. De fet, durant les tres setmanes de campanya de Nadal es venen el 70% de les joguines de tot l'any i es calcula que cada família gasta 200 euros per nen. Els nous productes entren amb força, però ningú s'oblida de la joguina tradicional.

Actualitzat
Aquestes festes de Nadal i Reis cada català ha gastat en joguines uns 200 euros. En la campanya de Nadal de l'any passat ens vam gastar gairebé mil milions d'euros en joguines. Una xifra que es preveu que augmenti un 5% aquest any.

Actualment, el mercat dels joguets tradicionals conviu sense problemes amb el de les consoles i els videojocs. Els Reis, a més, també es preocupen perquè els regals que deixen a les cases de tots els nens i nenes els aportin valors educatius. L'estrella d'aquests reis ha estat la consola Wii. El secretari general del Gremi de Detallistes de Joguines, Ramon Muntaner, reconeix que està completament exhaurida. Tot i això, assegura que la joguina tradicional no perd pistonada i continua ben posicionada. De fet, entre els primers llocs hi ha nines i ninots que fa 30 anys que duren.

Competència favorable i bona qualitat

Malgrat la competència ferotge en l'elaboració de joguets que fa la Xina, a les empreses de joguines d'aquí no els ha anat tan malament. A tot l'Estat han crescut les exportacions de joguines. També en el mercat interior, les vendes van bé.

Les nines, els jocs de rodes i els de taula són els productes del sector que més es venen a l'estranger. On més s'han exportat és a França, Portugal, Alemanya, el Regne Unit, els Estats Units i Mèxic.

Precisament als Estats Units fa poc es van retirar milions de joguines provinents de la Xina pels alts nivells de plom que contenien, i el mercat nord-americà cada vegada para més atenció a la qualitat i la seguretat. Aquí, els joguinaires asseguren que si el producte es compra en una botiga de joguines hi ha garantia de qualitat i apunten que totes compleixen les normes de la Unió Europea.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut