Les imatges de la devastació pel terratrèmol a Turquia i Síria

El sisme, de magnitud 7.8, s'ha registrat a poca fondària i ha tingut nombroses rèpliques, fet que n'ha multiplicat els efectes devastadors

RedaccióActualitzat

Els terratrèmols de gran magnitud que han sacsejat aquest dilluns el sud de Turquia i el nord de Síria, al Kurdistan, i que de moment ja han deixat més de dues mil víctimes mortals i milers de ferits i desapareguts, han fet caure edificis sencers.

Un d'ells és aquest, a la ciutat turca de Malatya. S'hi veu el moment en què la construcció sencera, que s'havia mantingut dreta en un primer moment, es converteix en runa, entre les corredisses de persones que fugen al carrer en un núvol de pols.


Ha passat el mateix a la província turca de Sanliurfa, al sud del país. Les imatges les ha difós la televisió local Urfa i mostren el moment en què l'edifici s'ensorra i gairebé sepulta un cotxe blanc que circulava per davant.


Aquest altre vídeo, amb imatges gravades des de l'aire amb un dron, mostra els equips de rescat treballant en un edifici ensorrat a Adana, també a Turquia. Desenes de persones buscant supervivents entre la runa, en una imatge de destrucció total.

Segons un funcionari local, en aquesta ciutat almenys 17 edificis sencers s'han ensorrat.


El següent vídeo és de la ciutat turca de Diyarbakir, també al sud-est del país. Són equips de rescat i ciutadans voluntaris buscant algun signe de vida entre la runa d'un edifici.


El terratrèmol més fort, a les 4 de la matinada hora local (les dues hora catalana) ha estat al sud de Turquia. Ha arribat a una magnitud de 7,8 i ha durat uns 30 segons.

Al nord-oest de Síria, castigat per gairebé 12 anys de guerra civil, els efectes han estat devastadors.

Les xifres oficials de morts són només de les zones a mans del govern. A la Síria controlada per l'oposició, els cascos blancs, especialitzats a rescatar gent sota la runa dels bombardejos, treballen sense descans per salvar vides. Però sovint és massa tard.

 

ARXIVAT A:
TurquiaSíria
Anar al contingut