Erill la Vall

Les esglésies romàniques a la Vall de Boí tancaran durant uns mesos per falta de liquiditat

El Centre Romànic de la Vall de Boí, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, acomiadarà part de la plantilla i tancarà temporalment algunes de les seves esglésies per falta de liquiditat. Segons l'alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada, el centre ha perdut 150.000 euros en aportacions de diverses institucions i departaments aquest 2011 que fan que el consorci no pugui afrontar les seves obligacions econòmiques.

RedaccióActualitzat
El Centre Romànic de la Vall de Boí, que agrupa vuit esglésies i una ermita declarades patrimoni mundial per la Unesco, acomiadarà temporalment part de la plantilla i tancarà algunes esglésies durant un període d'entre dos i tres mesos a partir de l'1 de desembre. El motiu d'aquestes mesures és que s'han quedat sense liquiditat.

La reunió del Consorci del Patrimoni Mundial de la Vall de Boí que s'ha fet aquest divendres a Erill la Vall no ha servit per desencallar la situació econòmica. L'alcalde ha explicat que la Diputació de Lleida i els Departaments de Cultura i Agricultura han reduït les aportacions al centre en el context de les retallades. En total han perdut 150.000 euros, sense els quals el Centre Romànic no pot fer front a tots els seus compromisos de despesa.

El mes de gener s'ha de saber també quina serà l'aportació del govern català el 2012 a aquest conjunt patrimonial. Els seus responsables confien a reobrir les esglésies que s'hagin de tancar els pròxims mesos i esperen poder readmetre la plantilla que ara s'haurà d'acomiadar.





Anar al contingut