Captura de l'anunci de la campanya "Donem el millor de nosaltres"
La campanya "Donem el millor de nosaltres" vol conscienciar que calen polítiques socials.
Barcelona

Les entitats socials comparen la pobresa actual amb la de la postguerra

Un de cada cinc catalans és pobre, és a dir, sobreviu amb menys de 640 euros al mes. Aquesta és una de les dades que ha destacat la Taula del Tercer Sector, que agrupa més de 4.000 entitats socials, per exigir a la Generalitat que prioritzi les polítiques socials en el pressupost del 2012. Les entitats també han remarcat que cada dia s'executen 21 desnonaments, que el 40% dels joves estan a l'atur i que més de 173.000 persones es quedaran sense aquest subsidi a final de mes. Totes aquestes dades demostren, segons diuen, que la situació actual no té precedents i només és comparable "amb la postguerra". Per conscienciar la ciutadania sobre aquesta situació, s'ha posat en marxa la campanya "Donem el millor de nosaltres".

Actualitzat


Amb la campanya "Donem el millor de nosaltres", les entitats volen posar de manifest que "si no enfortim la cohesió socials no hi haurà recuperació econòmica".

El vicepresident de la Taula i coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, ha afirmat que la pobresa agreujada per la crisi suposa "un desafiament humanitari sense precedents" que només es pot comparar "amb la postguerra". Morist ha advertit que "el rebut de les polítiques socials no es pot tornar al banc, el pagarem tard o d'hora".

La presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, ha remarcat que cal "posar les polítiques socials per davant de les polítiques econòmiques" perquè, si no, Catalunya serà "un país pobre". Les entitats han denunciat que estan fent "esforços sobrehumans" per atendre una demanda d'ajuda creixent amb recursos minvants.

Segons les dades de les entitats, els més grans de 65 anys i els menors de 16 són els que tenen uns índexs de pobresa més elevats, que ronden una quarta part del total. També són pobres un 40% de les famílies monoparentals i un 60% de les nombroses.

Les entitats han reclamat una reforma del PIRMI, que han deixat de rebre 6.000 persones des del juliol, perquè inclogui un mínim "digne".
Anar al contingut