Mataró

Les CUP obren la porta a presentar-se al Parlament i superar la fase municipal

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha decidit obrir les portes a presentar-se a les pròximes eleccions autonòmiques durant la celebració d'una assemblea extraordinària a Mataró. D'entre les propostes presentades sobre el salt de les CUP a l'àmbit nacional, la que finalment ha sortit guanyadora ha estat la que aposta per continuar la feina en l'àmbit municipal i obrir un procés de debat intern sobre la possibilitat de presentar-se a les pròximes eleccions autonòmiques, superant la fase "purament municipal", segons ha explicat un dels seus membres. Les ponències que han quedat descartades són la que considerava "prioritària" aquesta presència i la que s'hi mostrava totalment en contra.

Actualitzat
Un total de 290 persones han votat entre les tres ponències presentades enl'assemblea extraordinària celebrada aquest diumenge a Mataró. Una quarta ponència, proposada per la CUP de Berga, s'ha retirat finalment abans de començar la sessió. L'opció que finalment ha sortit guanyadora és la que opta per un punt intermedi entre les dues altres posicions. Amb 161 vots, la ponència que finalment ha sortit escollida és la que duia el lema "La CUP, l'alternativa necessària", presentada per les CUP de Manresa, Lleida i Sant Celoni, que aposta pel municipalisme però sense tancar les portes a la possibilitat de concórrer a les eleccions autonòmiques.

Un dels membres del secretariat nacional de les CUP, Josep Anton Vilalta, ha afirmat que amb aquesta decisió s'aposta per esdevenir "el referent polític unitari de l'esquerra independentista en l'àmbit nacional", superant la fase purament municipal.
La ponència que s'oposava a presentar candidatura per a les pròximes eleccions autonòmiques, "Unitat popular i municipalisme d'alliberament", presentada per les CUP de Capellades, Martorell, Ribes, Sallent, Valls, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú ha obtingut 127 vots. Darrere ha quedat la que exigia presentar candidatura al Parlament en els pròxims comicis, la ponència presentada per les CUP de Badalona, Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Sabadell.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut