Les constructores que van ampliar el dic Est del port de forma irregular hauran de pagar 30 MEUR a l'autoritat portuària

ACN Barcelona.-Les constructores que van ampliar el dic de l'Est del port hauran d'indemnitzar amb 30 milions d'euros l'Autoritat Portuària, segons ha informat la institució en un comunicat. L'Audiència Provincial de Barcelona ha dictat sentència en el cas obert per les irregularitats detectades durant les obres, que es van executar entre 2001 i 2008. L'òrgan judicial ha elevat a definitiu l'acord previ al qual havien arribat el Port i la UTE Dique Este, formada per FCC Construcción, Ferrovial Agroman, Construcciones Rubau i Copisa. La institució va iniciar una reclamació contra les empreses el 2010 per les "diferències entre la liquidació de l'obra d'ampliació del dic Est i l'obra realment executada" i va demandar judicialment tots els intervinents.

L'ampliació del dic de l'Est de l'enclavament barceloní va ser adjudicada a aquesta unió temporal d'empreses per un import de 197,2 milions d'euros (sense IVA i sense revisió de preus).L'Audiència Provincial ha elevat a definitiu l'acord al qual havia arribat el Port de Barcelona i les empreses integrants de la unió temporal d'empreses Dique Este: FCC Construcción, Ferrovial Agroman, Construcciones Rubau i Copisa Constructora Pirenaica. El pacte compta amb l'informe favorable del Consell d'Estat, i amb la conformitat del consell d'administració del Port de Barcelona.La unió temporal d'empreses reintegrarà 30.062.000 euros per les "irregularitats detectades" en les obres d'ampliació del dic, "sense perjudici de les responsabilitats penals que també es resoldran a la resolució judicial que finalment es dicti", afegeix la institució.Amb aquesta sentència l'Autoritat Portuària dona per finalitzada el procés endegat el juliol de 2010, quan el consell d'administració va acordar iniciar una reclamació a la UTE Dique Este per les diferències entre la liquidació de l'obra d'ampliació del dic Est i l'obra realment executada i demandar judicialment a tots els intervinents en el procés. "El Port de Barcelona ha vist estimades les seves pretensions i que s'ha produït un reconeixement del dany patit i el seu consegüent rescabalament", diu el comunicat.

Anar al contingut