Barcelona

Les condicions per accedir als graus de Magisteri es podrien endurir

Els futurs mestres ho podrien tenir més difícil per entrar a la universitat. Les facultats de formació del professorat estudien la possibilitat d'endurir les condicions d'accés als graus de Magisteri. Aquesta proposta, recollida en un document redactat pels degans d'aquests estudis, preveuria, entre d'altres, la possibilitat de treure un mínim de 6 als exàmens de català, castellà i anglès de la selectivitat.

RedaccióActualitzat
Els degans, a més, també proposen retocar els continguts que s'ensenyen als futurs mestres, de manera que totes les facultats dediquin com a mínim 60 dels 240 crèdits del grau d'Educació Primària a la didàctica de les llengües i les matemàtiques.

La comissió, que estudia com es pot millorar la formació inicial dels docents, també s'ha proposat valorar si l'actual oferta de places s'adequa a les necessitats futures del mercat educatiu tant pel que fa al nombre total com a les especialitats.

En aquests moments, a Catalunya, hi ha 3.300 estudiants de Magisteri i, tot i que el diagnòstic final encara no està fet, ja queda clar que s'haurà de reduir l'oferta d'Educació Infantil i augmentar la d'especialistes d'anglès.
Anar al contingut