Barcelona

Les caixes Laietana i Penedès paralitzen temporalment el procés de fusió

Incertesa sobre el futur de la fusió entre Caixa Penedès i Caixa Laietana. Quan encara no fa un mes que les dues entitats començaven a negociar a tota velocitat per fusionar-se, les negociacions s'han parat. S'han aturat tant les converses entre les direccions com la negociació laboral, que parlava d'una retallada de 600 treballadors, un 15% del total. La direcció de Caixa Penedès, segons fonts oficials, ha decidit que, a la vista de la complexitat que està tenint la negociació de la fusió, prefereix prendre's un temps per analitzar-ne millor tots els detalls.

Actualitzat
El procés de fusió entre Caixa Penedès i Caixa Laietana ha quedat parat, si més no de manera temporal, poc més de tres setmanes després de començar a negociar. Uns dels primers de saber la paralització del procés van ser els sindicats de les dues caixes, a qui van anul·lar la reunió que tenien prevista per dilluns.

Comissions Obreres, majoritari a la taula, assegura que la direcció volia enllestir en aquesta reunió l'acord. I és que les dues entitats tenien previst celebrar dimarts el consell d'administració per aprovar el pla d'integració que hauria fixat la quantitat de diners que es volia demanar al fons creat pel govern espanyol per afrontar les reestructuracions.

Alguns coneixedors de la negociació asseguren que la comunicació entre les dues direccions ha estat difícil i que l'actitud d'alguna part no sempre ha estat de col·laboració.

Les últimes dues caixes catalanes que es van sumar al procés de fusions ho volien tenir tot enllestit abans de Nadal i així ho van comunicar al Banc d'Espanya. Ara s'haurà de veure quin temps es prenen les direccions per refer o trencar del tot les negociacions, i si busquen aliances diferents.



Anar al contingut