Parlament de Catalunya

Les botigues estaran obligades a esterilitzar els animals que posin a la venda

Sempre que arriba l'estiu, les protectores d'animals han de fer la mateixa crida: abandonar un animal és una irresponsabilitat, a més d'una crueltat absoluta. Els centres d'acollida estan desbordats i els preocupa què passarà l'any que ve quan es prohibeixin els sacrificis. És per això que el Parlament ha concedit una moratòria als que no puguin complir-ho i ha decidit que, a partir d'ara, els animals que es venguin a les botigues hauran d'estar esterilitzats.

Actualitzat

Als centres d'acollida d'animals domèstics, els mesos d'estiu és un temps de molta feina. És l'època en què a Catalunya s'abandonen més gossos, gats i altres bèsties. En tot l'any passat, els refugis d'animals que hi ha a Catalunya van rebre, entre gats i gossos, 24.600 animals que els seus amos havien abandonat. D'aquests, el 60% es van donar en adopció, però els més de 5.500 restants es van sacrificar. A partir de l'1 de gener queda prohibida aquesta pràctica, però el Parlament de Catalunya ha concedit una moratòria d'un any per a aquells municipis que es vegin incapaços de complir la llei en aquest termini.

La multa per sacrificar animals és de 20.000 euros. Els ajuntaments, que en són els responsables, tindran ajudes per mantenir els refugis. I també per conscienciar la població i evitar compres compulsives. Animals que sovint acaben abandonats, igual que els cadells que tenen. Per això, a partir d'ara, les botigues, com ja ho fan les protectores, hauran d'esterilizar els animals que posin a la venda. Un estudi del cos d'agents rurals xifra en 150 els animals que els refugis reben cada dia durant el mesos d'estiu. Només 20 es poden tornar als seus amos.

La reforma de la llei de protecció dels animals crea un registre central d'animals de companyia i obliga els amos de gats i gossos a denunciar-ne la pèrdua o desaparició.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut