Albano Dante Fachin
Albano Dante Fachin
Barcelona

Les bases de Podem voten contra la confluència, però amb una baixa participació

RedaccióActualitzat

La consulta interna de Podem per decidir si participa en el nou partit que s'articula al voltant dels comuns podria acabar amb polèmica. Segons ha pogut saber TV3, la participació a la consulta ha estat molt baixa, al voltant del 9%. Han votat 3.900 persones d'un cens total de 52.000 inscrits.

El resultat afavoreix les tesis de la direcció que recomanava votar sí a una pregunta complexa i que a la pràctiva significava un rebuig a la confluència tal com la proposen els comuns:

"¿Creus que aquestes condicions són imprescindibles per a la participació de Podem en l'assemblea fundacional del nou partit amb ICV, Barcelona en Comú i EUiA?"

Al voltant del 60% de vots s'han decantat pel sí a la pregunta. Tot i avalar la proposta del líder de la formació morada a Catalunya, Albano Dante Fachin posa en dubte la seva estratègia.

Els resultats definitius se sabren aquest dilluns. I caldrà veure si la direcció els dona validesa. Els estatuts de la formació marquen que cal una participació mínim del 10% perquè les consultes internes siguin vàlides. La direcció aclareix, però, que aquest percentatge només s'aplica en els canvis en l'organigrama i en les primàries i que, per tant, no s'ha de tenir en compte en aquest cas.

Fachin va fer una crida a les bases de Podem per participar en una consulta per decidir si les exigències que planteja la direcció del partit morat són imprescindibles per integrar-se a la confluència que planteja Barcelona en Comú. 

Anar al contingut