Barcelona

Les autoritats admeten que el canvi de recorregut dels anti-Bolonya els va sorprendre

Els Mossos i l'Ajuntament de Barcelona admeten que els estudiants anti-Bolonya que es van manifestar dijous a la nit els van sorprendre completament amb el canvi de recorregut. Els convocants estan eufòrics per haver deixat en evidència el dispositiu i, sobretot, pel fet que no es va produir cap incident. Una mostra més del canvi en la seva estratègia és que aquest divendres les classes han tornat a la normalitat.

Actualitzat
Els responsables del dispositiu policial admeten que no tenien cap indici de quin seria el recorregut ni el final de la marxa, tot i que a la plaça d'Osca, a Sants, els esperava una tarima amb pancartes i un sistema de megafonia a punt. El portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Arnau Mallol, diu que van deixar la policia amb un pam de nas.

El conseller Saura ha presidit la inauguració d'un parc de bombers a Palafrugell, però s'ha negat a respondre cap pregunta. A l'Ajuntament n'ha parlat la regidora de seguretat, Assumpta Escarp. La regidora nega que hi hagués manca de previsió i ha afegit que "no accepta" que s'hagi deixat en evidència les forces de seguretat. Segons Escarp, les forces de seguretat "van fer el que havien de fer", ja que es van "adaptar" al recorregut, van "actuar amb professionalitat" i es va aconseguir l'objectiu que no hi haguessin aldarulls. Assumpta Escarp va seguir el dispositiu de seguretat juntament amb Joan Delort.

La situació a les universitats ara és de plena normalitat. De fet, s'han abandonat totes les ocupacions que hi havia a la Universitat de Barcelona i a l'Autònoma. Els estudiants del Campus del Raval van decidir en assemblea abandonar la tancada i a la Facultat de Dret i al Campus Mundet aquesta nit tampoc no hi ha dormit ningú. Els estudiants que estaven tancats al Deganat de la facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma també han abandonat la protesta.
Anar al contingut