Cook, a l'arribada a la localitat tunisiana de Ras Angela (REUTERS/Zoubeir Souissi)

L'equivalent a 385 maratons: Russ Cook, primer corredor que travessa de sud a nord l'Àfrica

El corredor, de 27 anys, ha completat la travessa de més de 16.000 quilòmetres per recaptar fons per a l'ONG The Running Charity

RedaccióActualitzat

352 dies corrent més de 16.000 quilòmetres per travessar de sud a nord l'Àfrica. Aquesta ha estat la gesta del britànic Russ Cook, de 27 anys, que s'ha proclamat el primer corredor ha travessat tot el llarg del continent.

Aquest diumenge a la tarda, Cook ha arribat a Ras Angela, a la costa de Tunísia, el punt més septentrional d'Àfrica. Al punt d'arribada l'esperava la seva família, a més d'una munió de seguidors, que l'han rebut victorejant-lo com un heroi.

La gesta d'aquest corredor --conegut amb el sobrenom "Hardest geezer" ("L'home més dur")--  va començar el 22 d'abril del 2023 a l'extrem meridional de Sud-àfrica.

Durant aquest temps, ha travessat setze països i ha acumulat més de 16.250 quilòmetres recorreguts, l'equivalent a 385 maratons.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Russ Cook (@hardestgeezer)


Una travessa solidària

En la seva travessa de 352 dies, ha trepitjat muntanyes, selves tropicals i deserts, fins i tot, per descomptat, el Sàhara. "No em puc creure que gairebé s'hagi acabat", ha escrit aquest dissabte al matí a X.

La travessa, anomenada "Projecte Àfrica", no només ha suposat un repte esportiu de primer nivell. També ha tingut finalitats solidàries: en tot aquest temps Cook ha recaptat més de mig milió de lliures, que destinarà a "The Running Charity", una ONG britànica per a persones sense llar.

El viatge pel continent africà no ha estat exempt d'alguns contratemps. El pla inicial era córrer una marató al dia, i travessar el continent en només 240 dies. Però la realitat se li va acabar imposant.

Al principi de la travessa, després d'haver creuat Sud-àfrica i Namíbia en només 50 dies, el seu equip va ser atracat a Angola. Els van robar les càmeres, els telèfons, passaports i diners en efectiu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Russ Cook (@hardestgeezer)


També va haver d'interrompre la seva cursa durant uns dies per molèsties físiques. I al Sàhara, va haver de córrer de nit per evitar temperatures extremes.

L'obstacle més gran va arribar el dia 278, a Algèria. Les autoritats algerianes li van denegar el visat d'entrada. En aquell moment, va arribar a creure que el somni de travessar l'Àfrica s'havia esfumat.

Després d'algunes gestions, i fins i tot contactes diplomàtics del govern britànic, Cook va obtenir un visat de cortesia i va poder continuar la seva travessa per Algèria.

Perseguir altres somnis

En el moment d'embarcar-se en la travessa, Cook va explicar que el seu objectiu era treure el màxim profit a la vida. Abans d'aficionar-se a les maratons, el jove havia tingut problemes de salut mental i d'addiccions.

"Sóc un noi completament normal. Si puc fer el repte, espero que la gent pugui aplicar-ho a les seves pròpies vides, de la manera que vulgui. Per al 99% de la gent no es tractarà de córrer per l'Àfrica, sinó potser de perseguir altres somnis"

 

Quan ha arribat a Ras Angela, Cook no ha tingut descans: li han preparat una festa, i abans de treure's les bambes, ja tenia un daiquiri de maduixa a les mans.

Un grup de corredors han esperat Cook per acabar els darrers quilòmetres de la seva travessa pel continent africà (Reuters/Zoubeir Souissi)

 

ARXIVAT A:
Àfrica
Anar al contingut