Barcelona

L'empresa Snowworld vol aprofitar el fred dels dipòsits del Port per construir una pista d'esquí sostenible

L'empresa holandesa Snowworld ha explicat a TV3 més detalls sobre la pista d'esquí coberta que vol construir a Barcelona. La ubicació prevista és un solar de la Zona Franca, a tocar del port i dels dipòsits de gas liquat del Moll d'Inflamables. D'aquesta manera, la instal·lació aprofitaria el fred que els dipòsits llencen al mar i seria completament sostenible.

TV3Actualitzat
L'arquitecte encarregat del projecte, Sander Laudy, apunta que amb el fred que arriba al Port i ara mateix s'està llançant es podria "subministrar fins a cinc instal·lacions d'aquestes", de manera que a la hipotètica futura pista de gel "no hi haurà cap emissió de CO2, tot serà reciclat".

40 milions d'euros provinents de capital privat

Si finalment es du a terme, la infraestructura estaria formada per dues pistes d'esquí i dues de patinatge, tot sota cobert, a més d'un hotel i zona de botigues. El seu cost seria de 40 milions d'euros i es pagaria íntegrament amb capital privat. Sven Kallen, consultor financer del projecte, ha dit que la qüestió financera del projecte "està molt avançada" i Snowworld està "esperant les aprovacions" de les institucions catalanes.

Els promotors apunten que aquesta hipotètica pista d'esquí podria atraure fins a 200.000 persones anuals únicament a les pistes d'esquí. Snowworld treballa amb la hipòtesi que el preu del forfet sigui de 25 euros per quatre hores. Mentrestant, l'Ajuntament de Barcelona està estudiant la viabilitat del projecte, tot i que ja ha avançat que no el veu amb mals ulls.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut