Madrid

L'auxiliar d'infermeria contagiada d'Ebola continua estable dins la gravetat

En les últimes hores ha patit una crisi respiratòria, de la qual s'ha recuperat, però els metges alerten que l'evolució de la malaltia és imprevisible

RedaccióActualitzat

L'estat de salut de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, infectada d'Ebola, continua estable dins la gravetat, segons fonts sanitàries. L'últim comunicat mèdic de l'Hospital Carlos III de Madrid, on està ingressada, de les onze de la nit, assegurava que Romero estava "extremadament greu". En les últimes hores ha patit una crisi respiratòria, de la qual s'ha recuperat, però els metges alerten que l'evolució de la malaltia és imprevisible. Algunes fonts, a més, parlen d'un clar empitjorament i de fallida multiorgànica, cosa que fonts de l'hospital han desmentit.

Aquest dijous, a última hora, el mateix conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, ja advertia que la situació és "molt crítica". Hores abans, el germà de Teresa Romero, José Ramón Romero, confirmava que els metges han comunicat a la família l'empitjorament de l'estat de salut de l'auxiliar:  "Esperances? És possible, però em diu (la metge) que no n'hi ha gaires, que està complicada, la cosa", ha afirmat en declaracions a la televisió de La Voz de Galicia.

Després, la secretària autonòmica del Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE), Elvira González, declarava als periodistes que la pacient "està greu, intubada i comença a tenir fallades multiorgàniques", si bé fonts del Carlos III han negat que l'empitjorament fos tan sever.

El mateix president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, també ha admès que "el risc és greu": "La persona que ha estat infectada pel virus de l'Ebola, l'auxiliar Teresa, està en aquests moments amb una afecció importantíssima i la seva vida, en greu risc, com a conseqüència del virus."

Romero es troba aïllada a la sisena planta del centre hospitalari, on també hi ha els casos en estudi: la infermera que va ingressar dilluns i una altra que va ingressar dimecres.

En les últimes hores ha transcendit que alguns professionals sanitaris s'han negat a tenir cap contacte amb les persones ingressades pel possible contagi de l'Ebola.

13 ingressats en observació

La resta d'ingressats estan en la mateixa situació que en el comunicat del centre a les 23 hores. L'últim comunicat mèdic detallava que hi ha 13 persones més ingressades a l'hospital Carlos III, totes elles en estat d'observació, després que en les últimes hores hi hagin ingressat 7 persones més. Entre aquestes, dues perruqueres que van depilar l'auxiliar d'infermeria infectada, dues infermeres, un infermer supervisor, un zelador i un treballador del SAMU.

A l'hospital, hi continuen ingressats el marit de l'auxiliar d'infermeria, Javier Limón, i Juan Manuel Parra, el metge que la va atendre a les urgències de l'Hospital d'Alcorcón i que ha denunciat que "les mànigues del vestit de protecció" li quedaven "curtes".

De moment, el seu cas ja ha obligat el Ministeri de Sanitat a estudiar canvis en el seu protocol per millorar la protecció dels sanitaris, després d'una cadena de 10 possibles errors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut