Balcó des d'on va caure el manter
Balcó des d'on va caure el manter
Salou

L'Audiència ratifica l'arxiu del cas de la mort del manter de Salou

Els magistrats consideren que la investigació del jutjat d'instrucció de Tarragona va ser exhaustiva, i rebutgen fer noves diligències

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Tarragona ha ratificat l'arxiu de la causa sobre la mort del manter Mor Sylla, de Salou, que el passat 11 d'agost es va precipitar pel balcó de casa seva en fugir d'una batuda policial, per entendre que no existeixen indicis que incriminin els Mossos d'Esquadra.

En un acte, la secció segona de l'Audiència desestima el recurs presentat pel germà de la víctima, que va al·legar que hi havia "zones opaques" en l'actuació policial, després que el manter morís en caure pel balcó en irrompre els Mossos d'Esquadra a casa seva en una operació contra un grup que suposadament subministrava productes per al "top manta".

D'acord amb el criteri del fiscal, que va avalar l'arxiu del cas, l'Audiència considera "plenament ajustada" la decisió del jutge d'instrucció de donar carpetada a l'assumpte, en concloure després d'una "exhaustiva" investigació que no hi ha indicis contra els Mossos. L'acte remarca:

"Sense perjudici del desgraciat i fatal desenllaç dels fets, de les diligències ja practiques pot descartar-se amb la rotunditat exigida en aquest tràmit del procés l'existència de cap indici que permeti la incriminació dels agents dels Mossos que van participar en el dispositiu policial".

Segons la sala, la instrucció de la causa ha complert "de sobres" les "exigències d'efectivitat" establertes tant pel Tribunal Europeu de Drets Humans com pel Tribunal Constitucional.

L'Audiència recorda que en seu judicial els companys de pis del manter mort van assegurar que no van poder observar tot el que ha passat des de l'inici de l'actuació policial "fins al tràgic desenllaç".

L'Audiència a més subratlla:

"Ningú va indicar que hi hagués hagut algun tipus de forcejament, empenta o contacte físic entre Mor Sylla i l'agent de policia que tingués relació de causalitat amb la caiguda i posterior mort d'aquest".

El tribunal, també recorda que dos testimonis protegits van veure des d'una plaça situada davant del domicili com queia el manter pel seu balcó i van ratificar que quan Mor Sylla va sortir al balcó i es va col·locar darrere la barana per lliscar cap al tendal estava sol.

Els fets van provocar aldarulls greus al municipi.

Anar al contingut