Madrid

L'Audiència Nacional condemna Otegi a 10 anys de presó per pertinença a ETA

Arnaldo Otegi i els altres set acusats d'intentar reconstruir la formació il·legal Batasuna a través del projecte Bateragune han conegut aquest divendres la decisió de l'Audiència Nacional. Otegi haurà de complir una condemna de deu anys per un delicte d'integració en banda armada, tal com demanava la fiscalia. La sentència dóna per provada la seva pertinença a la coordinadora de l'esquerra abertzale que estaria sota el control i la tutela de la banda terrorista ETA. L'exportaveu de Batasuna ha reaccionat a la notícia demanant que "ningú abandoni aquest camí perquè guanyarem".

Actualitzat
L'Audiència Nacional considera acreditat que Arnaldo Otegi, Rafael Díez Usabiaga, Miren Zabaleta, Sonia Jacinto i Arkaitz Rodríguez formaven part d'un "grup escollit dins les files de l'esquerra abertzale que, en plena connivència i seguint les directrius superiors d'ETA, en la qual estaven integrats, dissenyaven una estratègia d'acumulació de forces sobiranistes".

Avalades les tesis de la fiscalia, els jutges que porten el cas han decidit condemnar a 10 anys de presó els dos primers i a vuit anys la resta.

En canvi, ha absolt José Luis Moreno, Amaia Esnal i José Manuel Serra, a qui la fiscalia va retirar les acusacions durant el judici per falta de proves.

Otegi insta a seguir "el camí"

La primera reacció d'Otegi no s'ha fet esperar. Ha arribat via Twitter i ha estat per demanar que "ningú abandoni aquest camí perquè guanyarem".

L'exportaveu abertzale, que ja ha complert dos anys de la pena ara coneguda en règim de presó preventiva, es refereix amb "aquest camí" a l'aposta que ha fet l'esquerra abertzale per les vies polítiques i democràtiques.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut