Villarejo sortint de l'Audiència Nacional
Els jutges hauran de redactar de nou la sentència revisant si hi va haver delicte de suborn

L'Audiència Nacional anul·la la condemna de 19 anys a Villarejo i ordena tornar-la a redactar

Els mateixos jutges hauran de redactar de nou la sentència revisant si també hi va haver delicte de suborn

L'Audiència Nacional ha ordenat anul·lar la primera sentència contra el comissari jubilat José Manuel Villarejo, condemnat a 19 anys de presó per diversos casos d'espionatge. 

La sala penal ha ordenat als mateixos magistrats que tornin a redactar una nova sentència del cas Tàndem tenint en compte totes les proves del judici oral, i que es pronunciïn sobre tots els delictes objecte d'acusació, inclòs el delicte de suborn

En la sentència ara anul·lada, Villarejo va ser condemnat per revelació de secrets i falsedat documental, però va ser absolt de suborn i extorsió en grau de conspiració. La sentència l'absolia de suborn perquè determinava que els actes pels quals l'havien jutjat no podien ser qualificats com a tal perquè "no els va realitzar en l'exercici del seu càrrec ni tenien relació amb les seves activitats públiques".

A més del comissari van ser jutjades 26 persones més, de les quals 16 van ser absoltes, com ara la dona i el fill de Villarejo.

La sala d'apel·lació ha estimat parcialment els recursos presentats per les acusacions, entre altres la Fiscalia Anticorrupció --que demanava 83 anys de presó per a Villarejo--, i els acusats que van ser jutjats en altres peces separades, que van denunciar suposades irregularitats processals.

La Fiscalia rebat l'absolució del delicte de suborn perquè sosté que el comissari es va valdre de la seva condició de funcionari per als projectes privats. 


Condemnat a tres anys de presó per suborn

L'Audiència Nacional ha condemnat aquest mateix dimarts Villarejo a tres anys de presó per un delicte de suborn passiu per investigar, de forma irregular, un dels àrbitres del laude entre Planeta i Kiss FM per encàrrec del grup de comunicació.

La sala l'ha condemnat, ara sí per suborn, perquè considera acreditat que, sent policia en actiu, va ser ell qui va sol·licitar la retribució, mogut pel seu lucre personal, i es va desviar de la seva funció policial quan va acceptar com a empresari investigar un suposat delicte de suborn perseguible penalment.

En aquesta nova sentència, queden absolts el responsable de seguretat de Planeta i el director dels serveis jurídics. Villarejo, per la seva banda, queda absolt del delicte de falsedat documental. 

ARXIVAT A:
José Manuel Villarejo
Anar al contingut