Madrid

L'Audiència de Madrid condemna a 26 anys de presó l'assassí de Carlos Palomino

L'assassí del jove antifeixista Carlos Palomino ha estat condemnat a 26 anys de presó. L'Audiència de Madrid considera el soldat professional Josué Estébanez culpable d'assassinat amb l'agreujant d'odi ideològic. L'assassinat de Carlos Palomino l'1 de novembre del 2007 va tenir lloc en un vagó del metro de Madrid, a l'estació de Legazpi, quan el jove antifeixista va ser apunyalat pel condemnat, un soldat professional. El tribunal ha condemnat Estébanez a 19 anys de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant d'odi ideològic i a 7 anys més per un altre delicte d'homicidi en grau de temptativa.

Actualitzat
L'Audiència de Madrid conclou que el crim de Carlos Palomino va ser per odi ideològic. Així ho recull la sentència en què es condemna l'exmilitar Josué Estébanez a 26 anys de presó com a responsable d'un delicte d'assassinat amb agreujant de discriminació ideològica. 

Segons assenyala la sentència, l'assassí només va mostrar un cert penediment en el torn d'última paraula, i que durant tot el judici va mantenir una actitud impassible. I afegeix també que la intransigència i el menyspreu cap a totes les persones de pensament oposat van guiar aquest assassinat.

Els fets pels quals ara s'ha dictat sentència van passar l'1 de novembre del 2007, quan el jove antifeixista Carlos Palomino va rebre una punyalada quan es dirigia cap a una manifestació.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut