Imatge d'arxiu de Fidel Pallerols arribant a l'Audiència acompanyat de la seva advocada. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de Fidel Pallerols arribant a l'Audiència acompanyat de la seva advocada. (Foto: ACN)
Barcelona

L'Audiència de Barcelona obliga Fidel Pallerols i dos excàrrecs d'UDC a complir la pena de presó

L'Audiència de Barcelona ha resolt no concedir a aquests tres condemnats el benefici de la suspensió de l'execució de les penes de presó fixades en la sentència que van pactar amb les acusacions pel desviament de subvencions públiques de l'anomenat "cas Pallerols".

RedaccióActualitzat
L'Audiència de Barcelona ha ordenat l'ingrés a la presó de l'empresari andorrà Fidel Pallerols i dels exalts càrrecs d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC)  Lluís i Vicenç Gavaldà perquè compleixin les penes a què els van condemnar en l'anomenat "cas Pallerols", per finançament irregular del partit democristià. El tribunal explicitarà més endavant la data d'ingrés en un centre penitenciari.

El tribunal creu que en casos de corrupció cal ser exemplar i, per això, ha decidit no concedir a aquests tres condemnats el benefici de la suspensió de l'execució de les penes de presó, fixades en l'acord que van pactar amb les acusacions.

Els magistats consideren que en una societat on els sectors més febles estan sotmesos a constants retallades i sacrificis resultaria obscè que des d'un dels poders de l'estat es consentissin conductes que comporten un ús il·legítim dels fons públics.

En una sentència de conformitat, l'empresari andorrà Fidel Pallerols i l'exconseller nacional d'UDC Vicenç Gavaldà van ser condemnats a set mesos de presó cadascun, mentre que a l'exdirector general d'Ocupació Luís Gavaldà se li va imposar una pena d'any i mig de presó. En ser les penes inferiors als dos anys i estar mancats d'antecedents, els condemnats podrien haver-se deslliurat d'anar a la presó si així ho hagués acordat el tribunal, però l'Audiència ho ha rebutjat i també commutar-los la pena de presó per una multa.

En el seu acte, que compta amb el vot particular del magistrat Javier Arzua, la sala argumenta que en el "cas Pallerols" ha quedat acreditada "una actuació delictiva emmarcable en el que col·loquialment es denomina corrupció política a través d'una trama organitzada. Segons el tribunal, ha de primar per damunt de tot la funció de prevenció general que, juntament amb d'altres, està cridada a complir la pena".
Anar al contingut