Tradicionalment, l'atur baixa al mes de juliol respecte al juny, per les contractacions d'estiu
Tradicionalment, l'atur baixa al mes de juliol respecte al juny, per les contractacions d'estiu (ACN/Núria Torres)

L'atur puja al juliol i deixa la pitjor dada des del 2009 en aquest mes de l'any

A Catalunya hi ha 67.000 persones aturades menys que el juliol de l'any passat, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social

RedaccióActualitzat

Canvi brusc al mercat laboral. L'atur ha pujat al juliol després de cinc mesos de descens. A Catalunya, 3.310 persones més s'han inscrit a les oficines d'ocupació i ara hi ha 341.000 parats registrats. L'atur ha pujat sobretot a les demarcacions de Girona i Barcelona, i ha baixat lleugerament a Lleida.

Tradicionalment, l'atur baixa al mes de juliol respecte al juny, per les contractacions d'estiu. A Catalunya, és la pitjor dada en un mes de juliol des del 2009.

Tot i això, el nombre d'aturats continua lluny del del juliol l'any passat, amb 67.000 persones menys, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social.

Un dels sectors destacats en la pèrdua de feina és el de l'educació, que a final de curs acaba moltes contractacions.

ACN/Maria Alenyà i Ethan López
El nombre d'aturats continua lluny del del juliol l'any passat, amb 67.000 persones menys (ACN/Maria Alenyà i Ethan López)


3.230 nous aturats a Espanya

Al conjunt d'Espanya, l'atur creix en 3.230 persones i el total queda en 2.883.000. És la pitjor dada d'un mes de juliol des del 2008.

El creixement de l'atur és desigual segons les comunitats. A Andalusia, el País Valencià o Galícia baixa l'atur, cosa que fa que les xifres de conjunt donin un resultat inferior al de Catalunya.

En total, hi ha 20,3 milions de persones que cotitzen a Espanya, de les quals 10,8 són homes i 9,5, dones.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha relativitzat les xifres en una entrevista a la SER. "Cal deixar de veure les xifres mensuals com ho fèiem abans de la reforma laboral", ha dit.

Sí que ha admès, però, que a la segona quinzena de juny hi ha hagut "un alentiment del mercat de treball" i "és evident que hi ha més incertesa i menys dinamisme a l'impuls" de l'ocupació.

Amb tot, considera que la tendència de creixement continua. Ha recordat que l'Estat ha arribat als 20,5 milions de persones ocupades i que hi ha 11 milions de persones amb contracte indefinit.

ARXIVAT A:
Atur
Anar al contingut