Oscar Camps, Roger Español i membres de l'Associació Catalana de Drets Civils
Oscar Camps, Roger Español i membres de l'Associació Catalana de Drets Civils

L'associació pels Drets Civils, Proactiva Open Arms i Roger Español, Creus de Sant Jordi

El govern donarà la Creu de Sant Jordi a Roger Español, l'home que perdre la visió d'un ull l'1-O

Actualitzat

La Generalitat ha recuperat la concessió de les Creus de Sant Jordi que estaven en suspens per l'aplicació del 155. Entre els guardonats, hi ha Roger Español, l'home que va perdre la visió d'un ull l'1 d'octubre per les càrregues de la policia, l'Associació Catalana pels Drets Civils, que agrupa familiars dels presos i exiliats pel referèndum, i la Fundació Proactiva Open Arms.

La consellera portaveu, Elsa Artadi, ha explicat per què han premiat l'associació pels Drets Civils creada per les famílies dels polítics presos i els que s'han exiliat.

"Creiem que les creus de Sant Jordi no poden estar al marge del que passa al país contemporàniament i, per tant, el govern ha considerat adequat fer-li aquest reconeixement".

La Generalitat distingeix 55 entitats i personalitats per la defensa que han fet de la identitat de Catalunya en el pla cívic i cultural. Destaquen també la monja i activista Sor Lucia Caram, l'escriptor Jordi Sierra, la historiadora d'art Rosa Maria Malet, que va ser directora de la Fundació Miró de Barcelona durant 37 anys, la pianista i compositora Leonora Milà i el president de la Comissió de la Dignitat, l'historiador Josep Cruanyes.

D'entitats, ha guardonat la cooperativa Abacus, que compleix mig segle de vida, les agrupacions de defensa forestal i les ONG Puntcat.

Les Creus de Sant Jordi s'entreguen al voltant de la festivitat del patró de Catalunya, però aquest any, amb l'article 155 vigent el 23 d'abril, es van posposar fins a la constitució del nou govern.

Anar al contingut