Pla mitjà d'un home fent treballs de fusteria en relació a l'espai que vol reobrir l'associació Alba per donar feina amb finalitats t…
Pla mitjà d'un home fent treballs de fusteria en relació a l'espai que vol reobrir l'associació Alba per donar feina amb finalitats terapèutiques. El 17 de maig de 2019. (Horitzontal)

L'associació Alba de Tàrrega reobre una antiga fusteria amb finalitats laborals i terapèutiques

ACN Tàrrega.-El Grup Alba, de Tàrrega, vol reobrir una fusteria que té per objectiu iniciar una nova activitat empresarial que pugui generar llocs de treball i, alhora, pugui ser un espai creatiu i terapèutic. Per fer-ho, l'entitat opta a guanyar un premi de 1.500 euros, atorgats pel portal www.migranodearena.org. Abans, però, hauran de recaptar microdonacions en aquest mateix portal que sumin 3.300 euros. Per aquest motiu, han engegat aquest divendres una campanya. En l'activitat de fusteria hi participen 32 persones amb discapacitat i malaltia mental. El projecte ha estat un dels nou que el portal ha escollit a tot l'Estat.

Des de l'entitat expliquen que fa 2 anys es va iniciar un taller de fusteria amb un grup de persones del Centre Ocupacional del Grup Alba a les instal·lacions de l'entitat, però no ha estat fins aquest any que ha sorgit l'oportunitat de llogar una fusteria equipada amb maquinària especialitzada per poder impulsar amb les màximes garanties aquest servei. L'activitat de la fusteria se centrarà en dues línies concretes, una primera és donar un servei intern a la pròpia entitat en tasques de fusteria o remodelació d'espais que fins ara era un servei que s'externalitzava. D'altra banda, s'està treballant en una línia de productes, mobiliari i decoració, que s'elaboren a partir de la transformació de mobles i elements reutilitzats. Segons els responsables de l'entitat, l'equip està treballant en la creació d'una marca que doni nom a aquesta línia de productes amb valor afegit amb la idea de vendre'ls a particulars i a establiments comercials. A banda de l'objectiu terapèutic, els responsables i l'entitat es plantegen que a la llarga pugui generar també algun lloc de treball per a persones amb discapacitat. "La fusteria ens permet que persones de capacitats molt diverses puguin participar en diferents tasques manipulatives i alhora poder desenvolupar una part creativa que molts ja tenen molt desenvolupada. De fet la idea de fomentar el taller de fusteria va ser una demanda de les pròpies persones", ha explica Laia Mañé, una de les responsables del taller. L'inici de la seva activitat coincideix amb la recent elecció del projecte de fusteria com a un dels nou projectes seleccionats a tota Espanya en la convocatòria de Matchfunding TREINTA 200 MIL (#T2M) que impulsa la plataforma de micromecenatge Migranodearena.org.El Grup Alba ha impulsat des d'aquest divendres el repte de recaptar 3.300 euros en microdonacions. En cas d'aconseguir-ho, Migranodearena donaria 1.500 euros més al projecte aconseguint un total de 4.800 euros que garantiria la sostenibilitat del projecte durant un any.

Anar al contingut