Una mà manipula un mòbil en una imatge d'arxiu
El líder de la banda duia al seu telèfon mòbil les fotografies de les menors perquè els clients triessin
Barcelona

L'Assemblea Nacional Catalana denuncia el bloqueig d'alguns dels seus mòbils i que és impossible accedir a la seva web

Tampoc és possible accedir a la web de l'Assemblea Nacional Catalana i a la web de la Generalitat

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana ha denunciat que els telèfons mòbils dels 75 membres del Secretariat de l'entitat estaven bloquejats. Els Mossos d'Esquadra han confirmat que 3 coordinadors de l'ANC han presentat denúncies al Pla de l'Estany.

Tal com explica una de les afectades, la coordinadora de l'ANC de Fontcoberta, Carme Ferrando, des de les nou del matí han començat a rebre trucades de forma consecutiva de telèfons mòbils i fixos, de manera que els seus terminals quedaven inutilitzables. Alguns dels telèfons eren de seus d'Òmnium Cultural o d'altres membres de l'Assemblea. Ferrando ha expilcat que des de les nou del matí i fins a la una del migdia ha rebut unes 600 trucades.

Tampoc és possible accedir la pàgina web de l'Assemblea Nacional Catalana.

Comunicat d'"Ara és l'hora"

"Ara és l'hora" ha fet un comunicat en què manifesta que els membres i treballadors de la campanya estan sent víctimes d'un boicot telefònic amb desenes de milers de trucades amb l'únic objectiu de bloquejar-ne les comunicacions de la mateixa manera que va passar dies abans que se celebrés la Via Catalana 2014, amb l'únic objectiu d'intentar evitar l'èxit.

Segons han comprovat, els intents de desestabilitzar també s'estenen a l'enviament de correus falsos que suplanten la identitat d'assemblees i agrupacions territorials.

"Ara és l'hora" ha interposat la corresponent denúncia policial al cos de Mossos d'Esquadra i afirmen que aquestes accions de boicot, tot i l'evident molèstia que generen a títol individual, en cap cas dificulten el procés pacífic i democràtic que està protagonitzant la societat catalana.

De moment, els Mossos estan investigant els fets.

Altres problemes informàtics i de comunicació

El mateix que ha passat a l'ANC també ha succeït a alguns membres de l'Associació de Municipis per la Independència, l'AMI. Aquest organisme ha denunciat que els seus treballadors i col·laboradors estan patint un boicot telefònic. L'AMI ha explicat que mentre duri aquesta incidència se'ls pot localitzar per whatsapp i per correu electrònic. A més ha anunciat que denunciarà aquest "atac" als organismes pertinents.

D'altra banda, al llarg d'aquest dissabte han passat altres fets similars. La web de la Generalitat també ha estat penjada, de la mateixa manera que no s'ha pogut accedir al llarg del dia al centre de transmissions Ctti, que dóna cobertura informàtica, entre altres, a les farmàcies. Per aquest motiu, les farmàcies s'han vist afectades en el funcionament normal.

El problema de la web de la Generalitat ha afectat pàgines associades al portal del Govern com la pàgina del Servei Català de Trànsit, que permet veure les incidències viàries que hi ha arreu de les carreteres catalanes, o la pàgina d'incidències de Rodalies de Catalunya. Els problemes s'han degut a "tasques de manteniment", segons fonts de la Generalitat. Nombrosos usuaris han denunciat a través de les xarxes socials que han tingut problemes o no han pogut accedir al portal de la Generalitat.

 

Anar al contingut