L'àrea comercial del port de Premià de Mar generarà un impacte de 27,3 MEUR i 200.000 visitants anuals, segons un estudi

ACN Premià de Mar.-Un estudi de la consultora RDB Consulting Group assegura que la futura àrea comercial del port de Premià de Mar serà un pol d'atracció per al conjunt del municipi, amb un impacte econòmic de 27,3 MEUR anuals i l'atracció de 200.000 nous visitants. Actualment, Premià de Mar té 719 petits establiments comercials i restaurants repartits en 33.000 metres quadrats de superfície que donen servei, principalment, al públic local. A través de la nova àrea comercial, que es preveu posar en funcionament durant el primer trimestre de 2018, amb més de mig centenar d'establiments i 18.000 metres quadrats de superfície comercial, es pretén atraure també a consumidors d'altres municipis.

En aquest sentit, el director general de Port Premià, Joan Conde, assegura que quan una àrea comercial i d'oci és capaç d'atraure massivament a compradors i turistes, tota la zona se'n beneficia".L'estudi de la consultora també apunta a la necessitat de millorar l'atractiu comercial de tot el poble, així com la vertebració d'un corredor urbà que connecti el port amb el centre del municipi per facilitar el trànsit de visitants, un aspecte ja previst en el projecte.En concret, es preveu la creació d'un nou pas soterrat per a vianants, bicicletes i persones amb mobilitat reduïda, així com la millora de l'accés amb vehicles a través de la carretera N-II. També hi haurà un aparcament de 1.000 places.

Anar al contingut