L'aposta dels gegants del videojoc a Barcelona guanya punts amb "Call of Duty: Warzone Mobile"

L'estudi barceloní Digital Legends ha desenvolupat la versió per a mòbils de la franquícia, que ja està disponible de manera gratuïta a Android i iOS

Laia de la RivaActualitzat

Vint anys d'història, 30.000 milions facturats i centenars de milions de jugadors. El joc Call of Duty és un dels noms clàssics del món dels videojocs. La nova entrega que aquest dijous es publica, Call of Duty: Warzone Mobile, és la primera que es pot jugar en diferents plataformes --mòbil, consola i PC-- i continuar la partida si es canvia de dispositiu.

I una part de la feina s'ha fet des d'aquí, des de Barcelona.


L'aterratge de grans estudis

Fa dos anys, Activision Blizzard, on s'han fet les diferents entregues del Call of Duty, comprava l'estudi barceloní Digital Legends per desenvolupar la part per a mòbil del nou Call of Duty.

Digital Legends fa més de 20 anys que es dedica a fer jocs per a mòbil. El seu punt fort: un motor per al disseny gràfic propi. El seu fundador, Xavier Carrillo, creu que eren "una peça perfecta per a aquest desenvolupament". "Aquesta especialitat de mòbil, de motor propi, i de treballar com si fos una consola és el que nosaltres hem estat fent durant aquests anys", explica.

Una de les escenes del joc Call of Duty: Warzone Mobile (ACN/Activision Blizzard)

La compra els ha suposat, entre altres coses, gairebé triplicar la plantilla.

El fet d'haver estat comprats per un estudi gran és un exemple del que està passant a l'ecosistema del videojoc de Barcelona. L'aterratge de bona part dels grans estudis mundials ha canviat l'ecosistema local, molt fort en els jocs per a mòbil. Alguns han estat comprats. Però altres han pogut col·laborar-hi per a projectes concrets.

Els "petits" també juguen

És el que han fet fundadors de l'estudi Alike. Fa més de deu anys que fan jocs per a mòbils. Van començar a col·laborar amb Bandai Namco en un projecte anterior i ara han repetit, però amb un joc molt més gran per a la plataforma de subscripció de jocs d'Apple. Això els ha permès augmentar la plantilla.

Són conscients, però, que la supervivència dels petits és difícil. El seu cofundador, Marc Terris, explica que "a les empreses grans cada cop els costa més finançar projectes precisament per la gran competència que hi ha, i perquè cada cop és més difícil que un títol, encara que estigui finançat, destaqui". "Doncs imagina't sent petit i fent coses més humils", afegeix.

Els que fa anys que coneixen el sector de la ciutat afirmen que els petits tenen una doble competència: altres estudis petits, però també els grans. Segons el director executiu de GameBCN, Joan Francesc Bañó, els estudis petits "acostumen a tenir un recorregut una mica més complicat perquè normalment hi ha grans companyies de mobile, amb molts recursos darrere". I afegeix: "Per aparèixer en el sector mobile necessites molts recursos financers, de finançament sobretot en màrqueting, per arribar al públic."

En un moment en què el sector, a escala mundial, viu una certa desacceleració després del creixement lligat a la pandèmia, els experts afirmen que el repte és que aquí els estudis petits es puguin beneficiar de la potència dels grans, i treballar conjuntament amb les universitats per protegir el talent format aquí.

ARXIVAT A:
Videojocs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut