Prats

L'aparició d'estaques aixeca sospites d'un possible traspàs d'aigua del Segre al Llobregat

Sospita que hi ha un projecte per portar aigua del Segre a l'àrea de Barcelona a través del riu Llobregat. Aquesta possibilitat es va discutir intensament en l'últim ple del Parlament però el govern nega que hi hagi cap tràmit en marxa per fer un transvasament. Les alarmes s'han disparat per l'aparició en una zona de la Cerdanya pròxima al riu d'unes estaques que marcarien el lloc per on haurien de passar les canalitzacions i que, per tant, fan sospitar que s'estaria estudiant el projecte sobre el terreny.

Actualitzat
El propietari dels terrenys on han aparegut les fites explica que fa vora un mes va detectar un grup de persones, que creu eren topògrafs, fent observacions, fins que, fa dos o tres dies, van començar a clavar les estaques. El ramader, Elies Turet, va malfiar-se i va avisar l'alcalde de Prats, que va provar de fer indagacions sense èxit, i que manifesta obertament el seu malestar.

La sospita és que estiguin marcant el terreny per a una canalització per un futur traspàs o emmagatzematge d'aigua del Segre. El destí final d'aquesta aigua seria el Llobregat i serviria per abastir l'àrea metropolitana de Barcelona.

Una possibilitat ni confirmada ni desmentida per la Conselleria de Medi Ambient, que, en qualsevol cas, sí que nega ser la responsable de la col·locació de les estaques. El conseller del ram, Joaquim Llena, recorda que per fer una actuació d'aquest tipus cal el permís de Madrid i de la Confederació Hidrogràfica del Segre, organisme que assegura que no hi ha hagut cap petició per fer un transvasament d'aigua. Llena també ha dit als ciutadans que poden tenir la garantia administrativa que les coses es fan bé.

Des d'Iniciativa per Catalunya, el senador Jordi Guillot reconeixia l'existència del projecte, tot i que el qualificava de "solució puntual i temporal".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut