Barcelona

L'anunci del final de les acampades nocturnes provoca discrepàncies entre els mateixos indignats

Si bé en un principi va semblar que l'assemblea general d'ahir havia decidit posar punt final a les acampades nocturnes, la interpretació de la votació de l'assemblea ha aixecat polèmica. Mentre molts ciutadans han entès que ja no passaran la nit a plaça de Catalunya, fent un primer pas per posar fi a la mobilització iniciada ara fa tres setmanes, aquest matí han continuat dretes moltes tendes de campanya i alguns concentrats ja s'han habilitat un lloc per dormir.

Actualitzat
Aquest és el cas d'un dels indignats, Hector Martínez, que té clar que continuarà dormint a la plaça de Catalunya fins que l'assemblea general especifiqui "una data per marxar". Per l'Hector, en la votació d'ahir només es va acordar que "aquesta setmana decidirem 'quan' marxem i 'com' ho farem".

El punt que es va aprovar és la proposta de transformar l'acampada en un espai físic on no es dormiria, sinó que seria un espai de trobada per articular les lluites i per informar, però encara s'han d'acordar molts detalls.

Un altre dels membres de l'assemblea, l'Oriol, reconeix que la discussió col·lectiva d'ahir va ser "molt irregular", fet que va provocar que "moltíssima" gent "no s'hi sentís representada". L'Oriol denuncia que la mesura s'anunciés després de ser aprovada per "majoria simple" i "plena d'irregularitats", i adverteix que "nosaltres marxarem d'aquí, però de forma cohesionada".    

Per mirar de desenredar el nus, aquest dilluns al migdia s'ha improvisat un debat entre els acampats que s'han despertat amb la confusió sobre el que es va interpretar a l'assemblea d'ahir a la nit. Mentrestant, els concentrats avancen en la preparació de l'organització de l'acampada que tenen previst fer al Parlament de Catalunya abans que s'aprovin els pressupostos.

Les altres acampades

En altres ciutats, com ara Lleida o Pamplona, l'assemblea va decidir posar punt final a les acampades i continuar les protestes de forma alternativa. Per la seva banda, els acampats de la Puerta del Sol de Madrid van acordar que no decidiran la continuïtat de l'acampada de manera col·lectiva, sinó que deixaran que la decisió la prengui cada acampat a títol personal.

Marxa d'indignats

D'altra banda, aquest diumenge l'assemblea també va fer una altra proposta: fer una marxa conjunta d'indignats que arrencaria conjuntament des de Barcelona, Sant Sebastià, la Corunya, Cadis i València el 19 de juny i acabaria a Madrid el 17 de juliol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut