Barcelona

L'ANC vol dibuixar una V a la Diagonal i la Gran Via de Barcelona aquest Onze de Setembre

Proposa omplir la Diagonal i la Gran Via de Barcelona aquest Onze de Setembre i ratifica un full de ruta amb quatre escenaris possibles

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana ha aprovat per unanimitat el seu full de ruta cap a la independència, on preveu quatre escenaris possibles al voltant de la consulta sobiranista del 9 de novembre, inclosa la intervenció de la Generalitat per part de l'Estat. Un camí traçat que també preveu una gran mobilització l'Onze de Setembre a la Diagonal, com s'havia dit, però també a la Gran Via per dibuixar una "V" de Via, Voluntat, Votar i Victòria.

Estan "Preparats per tornar a fer història", segons el lema de la trobada d'aquest dissabte i, de moment, ja han batut un rècord, el d'incrementar en un 90% el nombre de socis, molts d'ells impulsats per la decisió de Manos Limpias de demanar-ne la il·legalització. Uns 7.500 socis de l'entitat, el doble que l'any passat, han assistit a l'assemblea general feta a la plaça de toros de Tarragona.

V per la independència

Després de la gran manifestació a Barcelona del 2012 i la Via Catalana de l'any passat, la cadena humana que va unir el Pertús, a l'Alt Empordà, amb les Cases d'Alcanar, al Montsià, la nova i ambiciosa mobilització que proposa l'Assemblea per a la pròxima Diada preveu omplir la Diagonal i la Gran Via, amb la plaça de les Glòries com a punt de confluència, dibuixant una simbòlica V per la independència. Aquest pla modifica lleugerament el que s'havia anunciat aquesta setmana, que parlava d'omplir de cap a cap els més de deu quilòmetres de Diagonal.


Més enllà d'aquest acte central i multitudinari, que s'espera que superi el milió i mig de persones que van participar a la Via Catalana, l'entitat anima els catalans a concentrar-se durant aquell mati davant dels 947 ajuntaments catalans i immortalitzar el moment amb una fotografia.

Escenaris previstos

El full de ruta fins al 2015 que finalment ha aprovat per unanimitat l'Assemblea Nacional Catalana, després de rebutjar-se 21 esmenes, inclou diversos escenaris: una consulta el 9 de novembre de forma més o menys tolerada per l'Estat; que la consulta se celebri amb l'oposició "total" del govern central; que no es pugui fer perquè no hi ha prou garanties, o que l'Estat intervingui les institucions catalanes davant els seus plantejaments rupturistes.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, s'ha mostrat convençuda que la consulta es farà i ha afirmat que "les urnes són inqüestionables i el dret a vot, irrenunciable". Malgrat que aquesta és la voluntat de l'entitat, el número dos, Jaume Marfany, ha indicat que "hem d'estar preparats per a tot, també per a condicions adverses".  

El document detalla les fases més enllà del 9 de novembre, entre les quals hi ha una declaració unilateral d'independència després de la celebració d'unes eleccions plebiscitàries, si el govern espanyol no accepta els resultats de la consulta.

L'ANC es compromet a treballar perquè Catalunya proclami la independència el 23 d'abril del 2015, festivitat de Sant Jordi, i perquè el referèndum pel qual un estat català es doti d'una nova constitució es faci a l'11 de setembre del mateix any.

L'assemblea també ha aprovat l'informe de gestió i els pressupostos per al pròxim exercici.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut