Girona

L'ANC organitzarà una cadena humana per la Diada i fixa el 31 de maig del 2014 com a data límit per a la consulta

L'Assemblea Nacional Catalana ha aprovat aquest dissabte el nou full de ruta de l'entitat, on es fixa el 31 de maig del 2014 com a data límit per a la celebració de la consulta sobiranista. Abans, però, i de cara a la Diada d'aquest any, proposen en col·laboració amb Òmnium Cultural una nova demostració de força que recorri tot el territori català.

RedaccióActualitzat
L'Assemblea Nacional Catalana s'ha reunit aquest dissabte a Girona per fer balanç del seu primer any d'existència i fixar-se nous objectius. Unes 3.500 persones han participat en la definició d'un nou full de ruta que parteix d'haver aconseguit mobilitzar una bona part de la societat per la independència i haver contribuït a posar sobre la taula una consulta sobiranista. Una consulta per a la qual s'ha fixat una data límit de celebració, el 31 de maig del 2014.

L'entitat afronta el segon any de vida amb el repte de mantenir viu el debat sobre la sobirania de Catalunya tant en l'àmbit polític com en el social i internacional, amb dos objectius clars: ampliar i consolidar la majoria social a favor de la independència i accelerar els preparatius per a la consulta.

Des de l'Assemblea s'insta el govern a fer passos ferms cap a la consulta perquè, diuen, l'ofec econòmic i polític és insuportable. En aquest sentit, exigeixen a l'executiu català i a la resta de partits que posin en marxa com més aviat millor el Consell Català per a la Transició Nacional.

En el full de ruta no es descarta una candidatura unitària independentista en cas que es convoquin eleccions i es recull la declaració unilateral d'independència si Espanya impedeix la consulta sobiranista.

Una cadena humana

Abans de l'esperada consulta, l'entitat, en col·laboració amb Òmnium Cultural, llança una nova proposta de cara a l'Onze de Setembre d'aquest any. Es tracta d'una cadena humana per tot el territori català que demostri la unitat del poble per aconseguir la llibertat.

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha defensat aquesta alternativa de mobilització a la d'una manifestació com la de l'any passat assegurant que aquella ocasió va ser perfecta i que això no es pot superar. Per fer de la cadena humana un èxit, ha fet una crida a la implicació i organització de les diferents assemblees territorials.

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha afirmat que, si en anteriors manifestacions, la de l'última Diada però també la del 10 de juliol de 2010, el món va mirar cap a Catalunya, ara és hora que l'esforç no es quedi en anècdota sinó que es converteixi en passos segurs i decisius.

Els representants dels partits, alguns presents en l'acte de Girona, feliciten l'Assemblea Nacional per la capacitat de mobilització i ho veuen complementari a l'impuls de govern i Parlament, diuen Convergència i Esquerra, i a l'agenda social, remarca Iniciativa.

Puigdemont encén Millo

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha marcat el tret de sortida de l'assemblea amb una metàfora sobre trens. Puigdemont ha fet una crida a sumar-se al camí de la independència i ha refermat el compromís de la ciutat a formar-ne part assegurant que "posarem tants trens com facin falta per arribar a l'estació final, que és la independència". Una afirmació molt significativa després que l'alcalde va passar pels jutjats per haver organitzat un tren per participar a la manifestació de l'Onze de Setembre.

El discurs de l'alcalde gironí no ha agradat gens a la gent del PP català. El seu portaveu, Enric Millo, ha assegurat que Puigdemont es troba enmig "d'una deriva embogida a favor de la independència" i l'ha acusat de defensar il·legalitats i l'incompliment de les lleis. Per això, els populars consideren que se l'hauria de declarar "persona non grata".

Estelada de foc a Girona

Girona va rebre els membres de l'ANC aquest divendres amb més de 3.000 espelmes cremant en forma d'estelada gegant a les escales de la pujada de Sant Domènec de la ciutat.

Més de 500 persones van assistir a l'acte, on també hi va haver, entre altres actuacions, la de la colla castellera Els Xoriguers, de la Universitat de Girona.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut