Barcelona

L'ANC i Òmnium veuen "molts punts en comú" entre els fulls de ruta de Mas i Junqueras

Totes dues entitats creuen que hi ha marge per a un acord entre tots dos, i recorden que la unitat és imprescindible per culminar amb èxit el procés sobiranista

RedaccióActualitzat

L'ANC i Òmnium Cultural veuen moltes coincidències i punts en comú entre la proposta de full de ruta per la independència que va fer el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, i la que va fer fa una setmana el president Artur Mas. Muriel Casals ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio": "És un luxe que amb una setmana tinguem el president de la Generalitat que ens proposa un camí cap a la independència i el líder del primer partit de l'oposició que ens proposa un camí que no és tan diferent i, de fet, es complementen". I, per tant, conclou: "Estem convençuts que es trobaran els punts comuns."

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, per la seva banda, entén que la proposta de Junqueras va un punt més enllà que la d'Artur Mas perquè preveu després del procés constituent votar la Constitució catalana, tal com vol l'Assemblea. De tota manera, es mostra convençuda que Mas i Junqueras es posaran d'acord en aquest punt: "'És veritat que en aquests moments s'havien de construir estructures d'Estat i l'Oriol Junqueras deia que ja s'havia d'actuar com un Estat a partir d'aquest moment perquè no podem crear aquestes estructures si no actuem ja com un Estat perquè l'estat del qual depenem no ens deixa. Amb això està clar que es poden arribar a acords."

Des de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal creu que hi ha marge perquè les dues propostes trobin un camí en comú i alerta que la unió de tots els que volen la independència és bàsica per culminar amb èxit aquest procés.

Conversa "animada" entre Forcadell i Rovira

En acabar la conferència d'Oriol Junqueras d'aquest dimarts, Carme Forcadell va protagonitzar una llarga i tensa conversa amb la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, a qui semblava retreure alguna cosa. Les càmeres de TV3 van captar aquest a part, en què Rovira, per la seva banda, es mostrava sorpresa i conciliadora. Aquest dimecres a "El Matí de Catalunya Ràdio", Forcadell ha explicat que "parlàvem animadament", però "no de la conferència".

Després de l'enrenou que han provocat les imatges, la mateixa Marta Rovira ja treia ferro de la situació:

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut