Barcelona

L'ANC diu que l'acte de la Diada està "obert a tothom" i no només per fer costat a Junts pel Sí

L'ANC i Òmnium obren avui les inscripcions perquè els ciutadans s'apuntin a participar en la mobilització de la Diada

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han obert avui les inscripcions perquè els ciutadans s'apuntin a participar en la mobilització de la Diada, que aspira a omplir l'avinguda Meridiana de Barcelona per reivindicar la independència de Catalunya. En una compareixença informativa, el president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha explicat que l'objectiu és repetir una altra "fita històrica" de mobilització al carrer com en anys anteriors. Sánchez ha dit que aquest cop es reivindicarà el caràcter plebiscitari del 27-S, alhora que ha assegurat que serà un acte "obert a tots" els catalans que defensen el dret a decidir, i no un acte de campanya electoral a favor de la candidatura Junts pel Sí.

El president de l'ANC ha fet aquesta crida oberta a tothom després que partits com UDC i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagin expressat els seus dubtes de participar en l'acte perquè consideren que podria tractar-se d'una mobilització per donar suport a la llista de Mas i Junqueras.

Aquesta acció impulsada per l'ANC i Òmnium es farà en plena campanya electoral de les autonòmiques. Jordi Sànchez ha assegurat que no tenen cap por que els actes siguin impugnats. "El dret de manifestació està per sobre de qualsevol altra consideració. La jurisprudència ho ha avalat de manera massiva", ha assenyalat Sánchez.

L'Assemblea Nacional Catalana ha presentat la manifestació al costat del Parlament, on personalitats del món de la cultura i de moviments socials, com ara el pare Manel, l'escriptor Albert Sánchez Piñol, el cantautor Lluís Llach i els actors Joel Joan i Sílvia Bel, entre d'altres, han estat els primers d'apuntar-s'hi.

 

 

Lluís Llach: "On sigui útil hi seré"

Durant l'acte, Lluís Llach ha previst la possibilitat de formar part de la candidatura Junts pel Sí. "On sigui útil hi seré", ha dit el cantautor en declaracions als periodistes. "Seré on la gent pensi que puc ser. I si no, a callar i a obeir", ha explicat Llach, que ha afegit: "Jo estic molt bé en l'ANC. Predico i em trobo amb gent collonuda amb uns ulls que em meravellen i m'alimenten". El cantant no ha volgut revelar si ja ha tingut contactes per ser a la candidatura.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut