El secretariat de l'ANC desautoritza l'assemblea de Sabadell per la convocatòria d'un acte amb membres d'Aliança Catalana

L'ANC desautoritza l'assemblea de Sabadell arran d'un acte previst amb l'extrema dreta

L'ANC de Sabadell manté l'acte amb el partit d'extrema dreta Aliança Catalana en la roda de presentacions de partits independentistes per a les eleccions del 12 de maig

RedaccióActualitzat

El Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana ha decidit no autoritzar el cicle amb partits que pretenia fer l'assemblea territorial de Sabadell. Aquesta secció de l'ANC havia convidat el pròxim divendres 19 d'abril Lluís Areny i Oriol Ges, dos membres de la candidatura d'extrema dreta Aliança Catalana a un cicle de presentacions amb partits independentistes per a les eleccions del 12 de maig.

Segons el Secretariat de l'ANC han decidit no organitzar actes amb candidats ni amb partits polítics perquè han detectat "un risc d'instrumentalització" de l'organització i també per impedir que el debat "es desviï" a altres qüestions que no són la independència. 

Davant aquest anunci, l'assemblea de Sabadell ha decidit tirar endavant i mantenir l'acte previst amb Aliança Catalana per "donar veu a tothom que tingui quelcom a dir a la ciutadania i deixar que sigui aquesta la que decideixi quins arguments dona per bons i quins desestima". 


El Secretariat Nacional de l'Assemblea insisteix que ja va demanar a l'agrupació territorial de Sabadell que suspengués el cicle de xerrades amb les formacions polítiques i els adverteix que, si acaben tirant endavant l'acte, ho faran en contra de la direcció de l'ANC.

En aquest sentit, demana a tots els secretaris nacionals i als càrrecs de les assemblees que s'abstinguin de donar suport a candidatures electorals concretes.  

La convocatòria de l'acte amb Aliança Catalana ha provocat crítiques de diversos sectors nacionalistes a les xarxes.

Esquerra i la CUP, que havien confirmat la seva presència al cicle de xerrades de l'assemblea de l'ANC de Sabadell, han rebutjat participar-hi si es manté la sessió amb candidats d'AC.

ERC de Sabadell considera "un error estratègic pretendre normalitzar les ideologies d'odi i racisme, portin la bandera que portin".

Per la seva banda, l'assemblea local de la CUP a Sabadell assegura que Aliança Catalana fa servir el mateix discurs sobre la immigració que l'extrema dreta d'arreu d'Europa i diu que és un error "donar-los un micròfon i facilitar que s'expressin lliurement" quan diuen que volen retallar o destruir drets.

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaANC
Anar al contingut