L'alcalde de Puigverd de Lleida torna un cop arxivada la causa per violència masclista

Josep Solsona torna al capdavant de l'Ajuntament quan encara té pendent una denúncia per agressió sexual a la seva filla, que és menor

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona, torna a exercir d'alcalde després que el jutge ha arxivat provisionalment la causa per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar i un altre per coaccions i amenaces.

El magistrat argumenta que ni Solsona ni la seva parella han aportat "una declaració suficient" per fer un relat sobre els fets denunciats.

Ara queda pendent de resoldre una denúncia per agressió sexual a la seva filla, que és menor.

L'alcalde va ser detingut pels Mossos el 8 de març i després de declarar va quedar en llibertat provisional sense ordre d'allunyament de la seva parella.
 

Suspès de militància

Junts, el partit al qual pertany Solsona, el va suspendre de militància quan es van saber els fets, que van qualificar de "molt greus". També van assegurar llavors que li demanarien que deixés l'alcaldia, però Solsona va agafar la baixa.

Solsona va assumir l'alcaldia de Puigverd de Lleida l'agost del 2022, arran d'una moció de censura impulsada per Junts i el PSC contra l'alcaldessa republicana Sandra Barberà. Va continuar en el càrrec després d'aconseguir la majoria absoluta en les últimes eleccions municipals.

Al gener, l'alcalde va generar polèmica quan va assegurar que "una associació de dones és sexista". Va ser en un acte de formació sobre igualtat de tracte i no discriminació. "En una societat igualitària no hi hauria d'haver associacions femenines ni masculines", va afegir.

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualMar Menor
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut