L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès estudia dues noves ubicacions per a fer possible l'escola La Mirada

ACN Sant Cugat del Vallès - L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès està estudiant dues noves ubicacions per a poder-hi construir l'escola La Mirada. El projecte que preveia l'anterior govern (ERC, PSC i CUP) per a fer-la al bosc de Volpelleres està judicialitzat i està "fora del control" del consistori, segons ha destacat el tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró. L'actual executiu (Junts i ERC) hi suma altres entrebancs, com la renúncia de l'empresa que havia de fer la tala d'arbres o l'encariment de l'obra. El consistori preveu compartir amb els agents implicats la decisió final abans de fer-la efectiva, descartant gairebé del tot fer-ho a l'emplaçament previst originalment.

D'aquesta manera, el govern local està elaborant un estudi per analitzar possibles emplaçaments alternatius per a La Mirada. A les incerteses judicials del projecte, amb tres processos oberts, s'hi sumen les ambientals i econòmiques: "Dels 5 o 7 milions d'euros que costava, ara hem doblat aquesta xifra", ha detallat Puigneró en una atenció als mitjans de comunicació.

"Amb la judicialització i amb tres processos molt complexos l'anterior equip de govern, no per la seva voluntat, va perdre el control del projecte, i aquest govern vol recuperar-lo, reprenent la certesa política que es podrà fer de manera definitiva", ha afegit Puigneró. Aquesta setmana, a més, l'Ajuntament ha rebut la renúncia de l'empresa que s'havia d'encarregar de fer la tala i transplantament dels arbres que hi ha a l'espai on s'havia d'aixecar el nou edifici, amb el retard que implicaria tornar a fer el concurs.

Dos terrenys possibles

Un dels terrenys que s'està valorant és a l'avinguda de la Clota amb la de Can Bellet, on ara hi ha un aparcament i part dels mòduls provisionals de La Mirada. Se li unirien alguns petits terrenys adjacents per conformar un espai total de 8.400 metres quadrats per encabir el nou edifici de l'escola.

Aquesta parcel·la està ben comunicada amb transport públic i amb carril bici, i es troba al costat d'un altre centre educatiu, l'escola L'Olivera. Aquesta opció no suposaria haver de fer cap modificació urbanística i permetria a l'Ajuntament iniciar immediatament la redacció del projecte constructiu, amb la previsió que el nou edifici de l'escola entrés en funcionament al curs 2027-2028.

L'altre espai es troba entre l'avinguda Europa i el carrer de Campanyà, una parcel·la de 9.000 metres quadrats a tocar de l'autopista C-16 i del pont que connecta amb el barri de Volpelleres, que a més disposa d'accés amb carril bici. Aquesta opció requeriria una modificació prèvia del planejament urbanístic, endarrerint la posada en funcionament al curs 2028-2029.

Anar al contingut