Desenes de cotxes aparcats en un camp de Querol, a l'Alt Camp, pels assistents a una festa "rave" il·legal (ACN)
Desenes de cotxes aparcats en un camp de Querol, a l'Alt Camp, pels assistents a una festa "rave" il·legal (ACN)
Querol, Alt Camp

L'ajuntament de Querol, a l'Alt Camp, denuncia una festa "rave" il·legal al bosc

Els Mossos vigilen la festa que s'ha organitzat en un camp enmig del bosc, el mateix lloc on se'n va fer una altra a l'octubre

RedaccióActualitzat

En un camp particular enmig d'un bosc del municipi de Querol, a l'Alt Camp, s'ha organitzat una revetlla de Sant Joan força peculiar. De fet, és una festa d'aquestes que s'anomenen "raves", i que segurament durarà fins dilluns.

El problema és que aquesta festa s'ha organitzat sense demanar cap mena de permís i al mig del bosc en plena onada de calor, amb el risc d'incendi que això comporta. L'avís el van donar divendres al vespre els veïns de les masies d'Esblada i de Fomigosa, que van veure molts vehicles a la zona.

Els Mossos van optar per no desallotjar-la

L'Ajuntament va demanar als Mossos d'Esquadra que hi intervinguessin, però quan van arribar es van trobar la festa ja muntada i en marxa. En paraules de l'alcalde, Jordi Pijoan, la festa "ja s'havia fet gran", i els van rebre "de mala manera i amb actitud amenaçadora", de manera que els Mossos van decidir no intervenir.

Com a alternativa, van tallar l'accés al camp pels camins principals per impedir que hi arribés més gent. Segons ha explicat Pijoan, hi ha uns 200 cotxes aparcats al camp, i s'ha queixat que estan generant "una gran quantitat de deixalles" i que fan molt soroll a la nit.

En aquest mateix camp de Querol ja es va organitzar una altra festa semblant. Va ser a l'octubre, però llavors el fred i la pluja van forçar que s'acabés abans del que estava previst. Ara l'Ajuntament està resignat que la festa faci el seu curs, i suposa que durarà fins dilluns. El motiu principal de preocupació és que l'elevat risc d'incendi no faci que els participants en la festa generin o es vegin afectats per un foc forestal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut