Pla general de l'actuació prevista amb el projecte de la Superilla al carrer Benavent, entre el carrer Felipe de Paz i l'avinguda Madrid.
Pla general de l'actuació prevista amb el projecte de la Superilla al carrer Benavent, entre el carrer Felipe de Paz i l'avinguda Madrid.

L'Ajuntament de Barcelona preveu finalitzar la Superilla del barri de la Maternitat i Sant Ramon aquest 2018

Actualitzat

ACN Barcelona .-El govern municipal de Barcelona encara la recta final del desplegament del programa Superilles al barri de la Maternitat i Sant Ramon, al districte de les Corts. L'objectiu és finalitzar-la aquest 2018. Concretament, l'actuació consisteix en intervenir sobre alguns dels carrers que queden delimitats per la travessera de les Corts, el carrer de la Riera Blanca, l'avinguda de Madrid i la Gran Via de Carles III, un àmbit que compta amb una superfície de 20,6 hectàrees de les quals 8,7 són d'espai públic. La finalitat de les Superilles és diversificar vies que serveixen al trànsit de pas i qualificar-ne d'altres per a funcions com les d'esbarjo, l'estada i la implantació del verd i la biodiversitat. A Barcelona, n'hi ha previstes cinc (Poble Nou, Sant Antoni, Horta, Hostafrancs i les Corts), que compten amb un pressupost global de 2MEUR.

El procés d'implantació de la Superilla de les Corts ja es va iniciar a l'anterior mandat, quan es va dur a terme el procés consultiu i de debat amb els veïns, comerciants i entitats de l'entorn per determinar quina era la proposta per aquest espai; també es van realitzar les primeres intervencions de millora a diverses cruïlles del carrer de la Riera Blanca, de la Travessera De les Corts i de l'Avinguda Madrid; i es va actuar a alguns trams de carrer del carrer Regent Mendieta, del carrer Benavent, del carrer del Comte Güell i del passatge Felipe de Paz. Ara, el desplegament del programa agafa la seva forma definitiva amb l'inici de quatre actuacions més amb les quals finalitzarà la implantació del programa Superilles a la Maternitat i Sant Ramon.Concretament, en aquesta nova actuació, les intervencions es duran a terme al carrer Conxita Supervia, on s'implantarà un espai pacificat exclusiu per a vianants, on el trànsit rodat es mantindrà només per a serveis i pàrquings sobre una secció a un sol nivell. D'aquesta manera, es guanyarà un nou espai obert a la ciutadania a l'entorn d'aquest carrer i del centre cívic Joan Oliver. Al carrer Benavent, l'actuació consistirà en convertir, en part, l'actual secció vial en una gran zona enjardinada al llarg de tot el tram, això implicarà un eixamplament de la vorera costat Besòs, també s'aprofitarà per instal·lar una nova pavimentació, adaptar la xarxa de drenatge i millorar l'enllumenat urbà. Al carrer Regent Mendieta, l'actuació consisteix en reforçar la vessant peatonal del carrer, i té com a objectiu ajudar a reduir sensiblement la velocitat de vehicles que circulin per la zona i donar prioritat al vinanant. La part central de la via serà d'asfalt de color vermellós. Les obres també inclouen un lleuger eixamplament de la vorera costat muntanya i la renovació del paviment existent. Per últim, la darrera intervenció es durà a terme al carrer Pintor Pahissa i Comte Güell.

Anar al contingut