Imatge d'arxiu de ciclistes a la ciutat de Barcelona
Imatge d'arxiu de ciclistes a la ciutat de Barcelona
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona podria prohibir la circulació de bicicletes per les voreres

El consistori considera que existeix una conflictivitat entre els vianants i els ciclistes, i aposta per plantejar una ordenança municipal que reguli l'ús de la bicicleta de forma clara abans de l'estiu. L'Ajuntament ja està duent a terme una auditoria dels carrils bici de la ciutat que seria la base per a aquest projecte.

RedaccióActualitzat
El regidor de Mobilitat, Eduard Freixedes, ha explicat que alguns dels carrils-bici de la ciutat estan provocant diversos enfrontaments entre els vianants i els ciclistes, per topades i alguns accidents.

Freixedes ha declarat que els dos col·lectius "no han de conviure a la vorera", ja que aquest "és un espai per al vianant". Ha explicat que l'ajuntament és partidari de canviar la normativa actual per clarificar-ne l'ús, creant un text més "clar" i "senzill". El carril-bici de la Diagonal ha estat citat com a exemple d'allò que el consistori es planteja evitar, afirmant que, en aquest cas concret, cal "jugar amb el lateral".

El nou pla sobre la circulació de bicicletes podria ser presentat abans d'aquest estiu. En aquest sentit, l'ajuntament ja està duent a terme una autoria completa de tots els carrils-bici de la ciutat que en serviria de base.


Carrils bici obligatoris, voreres opcionals

Segons la normativa vigent a Barcelona les bicis estan obligades en tot moment a circular pels carrils-bici marcats sense superar els 20 quilòmetres per hora, ja sigui a la calçada o a les voreres. Els vianants i altres vehicles motoritzats no podran fer ús d'aquests espais, tan sols els podran creuar.

Tot i això, en cas de no disposar d'una d'aquestes vies, el ciclista pot circular per la vorera si aquesta no presenta aglomeració de vianants i té una amplada igual o superior als cinc metres. En cas contrari haurà de circular per la calçada (si aquesta ho permet) o baixar de la bici.
Anar al contingut