Gràfica de la temperatura del mar a Barcelona. Font: Diego Lázaro.
Gràfica de la temperatura del mar a Barcelona. Font: Diego Lázaro.

L'aigua del mar més fresca dels darrers 34 anys

Actualitzat
La temperatura de l'aigua del mar a l'Estartit és de 18,95 ºC, la més freda dels últims 34 anys en un mes de juliol. També la de Barcelona està més freda del que és normal a principis de juliol.

Durant el primer semestre de l'any, la temperatura del mar a Barcelona ha estat gairebé sempre per sota de la mitjana dels darrers 6 anys. De les 26 observacions fetes, en només 6 ocasions la temperatura ha arribat a valors normals o per sobre, segons dades facilitades per Diego Lázaro. I actualment es troba per sota dels 22 ºC, lluny dels més de 24 ºC de fa un any.

A la costa Brava, concretament a l'Estartit, la temperatura del mar és més fresca del que és habitual per aquestes dates. L'observació feta per Josep Pascual a l'Estartit dimecres, 3 de juliol, era de 18,95 ºC la més baixa des del 1979, en què es van arribar als 18,8 ºC. En canvi, la temperatura mitjana del període 1973-2002 és de 20,6 ºC.

Durant la propera setmana, la pujada de la temperatura de l'aire més una insolació sense obstacles per l'absència de núvols ajudaran a donar una empenta a les temperatures del mar cap amunt i faran que la primera impressió a l'hora de ficar-se al mar sigui menys forta.
Anar al contingut