Jordi Pina i Jordi Sànchez
Jordi Pina i Jordi Sànchez
Barcelona

L'advocat de Jordi Sànchez: "Volen ampliar el delicte de sedició a altres persones"

Jordi Pina no descarta que hi pugui haver més empresonaments tenint en compte que hi ha 3 jutjats que investiguen els mateixos fets i admet que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart no quedaran aviat en llibertat

RedaccióActualitzat

Segona nit a la presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El seu advocat, Jordi Pina, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que està enllestint el recurs -que presentarà en les pròximes hores- on "denunciarem defectes de procediment" i al·legaran que no hi ha base per acusar-los de sedició, que la jutge que els ha empresonat no és competent i que la presó preventiva no està justificada.

L'advocat confirma que podrien estar-se fins a 4 anys a la presó abans que es faci el judici i admet que "com a mínim 15 dies no ens els treu ningú". Per això, el primer que els ha demanat és que assumeixin que no quedaran aviat en llibertat.

"Que no ens marquem temps, perquè és el pitjor que es pot fer quan s'està privat de llibertat, que per altra banda és una cosa normal i raonable; a veure si la setmana que ve... El lògic i normal és plantejar-te 'aquí hi estaré molt temps i haig de fer vida com si hi estigués molt temps'."

Sigui com sigui, ha explicat que "estaven serens, tranquils i el tracte ha estat correcte i normal".

No descarta més empresonaments

Jordi Pina no descarta que hi pugui haver més empresonaments tenint en compte que hi ha 3 jutjats que investiguen els mateixos fets: l'Audiència Nacional, el TSJC i un jutjat d'instrucció de Barcelona.

"Volen ampliar el delicte de sedició a altres persones, però en aquest procediment no es pot descartar res. El que és una mica sorprenent és que en aquests moments hi ha tres procediments oberts: l'Audiència Nacional, un TSJC i el jutjat d'instrucció número 13; s'estan investigant els mateixos fets als tres llocs".

I afegeix:

"Quan se't ventilen amb quatre ratlles una cosa genèrica fa la sensació que el fonament jurídic no és clar".

Pina ha denunciat que la Guàrdia Civil està entregant atestats a aquests 3 jutjats sense que els ho hagin demanat ni els jutges ni les parts.

"Em sembla indignant que en un procediment penal la Guàrdia Civil entregui lliurement informes. No ho pot fer".

En qualsevol cas, Pina ha criticat: "Es pensen que ficant a la presó Jordi Sànchez i Jordi Cuixart desactivaran les mobilitzacions".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut