Patrick Nogueira al judici que ha començat a Guadalajara (Efe)
Patrick Nogueira al judici que ha començat a Guadalajara (Efe)

L'acusat del quàdruple crim de Pioz demana perdó: "No he escollit funcionar així"

Comença el judici per l'assassinat dels tiets i cosins de l'acusat ara fa dos anys

Actualitzat

A Guadalajara ha començat el judici contra el jove brasiler que va assassinar els seus tiets i cosins d'1 i 4 anys el 2016, al poble de Pioz, uns crims que van commocionar l'opinió pública.

La fiscal en cap de Guadalajara ha assegurat que Patrick Nogueira va planificar el quàdruple assassinat i que ho va fer de forma freda.

A més, ha explicat que l'agressor va enviar missatges a un amic en què feia broma sobre els assassinats que havia comès i afegia que s'estava menjant un entrepà i que se l'havia guanyat de sobres.

Els tiets els va matar, esquarterar i els va ficar en bosses de plàstic, i els dos cosins, després de matar-los, també els va ficar en bosses de plàstic. Els cossos no van ser descoberts fins al cap d'un mes.

La defensa del jove, que ara té 21 anys, manté que el seu client tenia una patologia mental i que té amnèsia parcial.

Després d'escoltar impassible els terribles detalls dels crims, l'acusat ha demanat perdó.

"M'hauria agradat evitar que tot això passés. No he escollit funcionar d'aquesta manera."

El que, per la defensa, és malaltia, per les acusacions, és maldat. L'acusat va enviar fotografies i missatges macabres a un amic del Brasil quan havia matat i esquarterat amb un ganivet els seus tiets i dos cosins, nens d'1 i 4 anys.

Alberto Martín, advocat de l'acusació particular ho ha explicat així:

"Per si no n'hi hagués prou, va fer fotos dels cadàvers, es va fer fotos amb ells, un selfie, un selfie... Molts."

La fiscal, Rocío Rojo, també ho ha corroborat:

"Més que les fotos, els comentaris. Perquè ell, d'una manera divertida i còmica, diu coses com: 'Quin riure, els nens no corren i els mataré."

Emmanillat, amb camisa blava, pantaló beix i ulleres -molt canviat a les imatges que es coneixien d'ell- s'ha justificat dient que la seva infantesa no va ser bona, que els companys de l'escola l'assetjaven i se'n burlaven i que va començar a beure alcohol des de quan només tenia 10 anys fins a considerar-se un addicte i incapaç de deixar-ho.

 

Patrick Nogueira quan va ser detingut i ara, al judici

En el judici, que es fa amb jurat popular, 7 homes i 2 dones, l'acusat només ha volgut respondre les preguntes de la seva advocada i ha assegurat que li hauria agradat evitar-ho si hagués pogut.

Nogueira s'enfronta a la pena de presó permanent revisable.

 

 

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut