Tremp

L'acadèmia de suboficials de Talarn podria tancar a final de curs

El Ministeri de Defensa preveu tancar l'acadèmia de Talarn, al Pallars Jussà, en finalitzar l'actual curs, quan es graduï la 37a promoció. Defensa ha reconegut a l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, que hi ha una ordre interna que preveu la clausura de les instal·lacions a partir del 5 de juliol, però ha insistit que encara no s'ha pres cap decisió definitiva. La institució dóna feina a prop de 800 persones. La Generalitat i la comarca valoren el possible tancament de forma molt negativa.

RedaccióActualitzat
El delegat del govern a l'alt Pirineu i l'Aran, Albert Alins, ha expressat la seva preocupació, ja que es tracta de la "principal empresa" dels municipis de Talarn i Tremp, i una gran font de riquesa i feina per a la comarca en general. També ha lamentat que el govern central no hagi fet cap anunci oficial, ja que el tancament ha estat confirmat pel coronel director de l'acadèmia.

L'Alcalde de Talarn, Lluís Oliva, ha afirmat que el Pallars Jussà no es pot permetre el tancament. De la seva banda, en declaracions a Catalunya Ràdio, l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, ha refermat que des del ministeri li han garantit que el tancament "no està confirmat de cap manera. S'ha encarregat un estudi de costos econòmics, no només de Talarn sinó també d'altres instal·lacions". Un cop es tinguin aquests resultats, "es prendran les decisions oportunes, que no seran estrictament de l'exèrcit de terra sinó que han de ser del ministeri, i això, és un punt molt important". Víctor Orrit creu que a partir d'ara toca moure's i parlar amb Defensa perquè tot plegat quedi en un informe.

Fins ara l'acadèmia ha llicenciat 23.000 sergents, i en l'actual promoció hi ha 470 suboficials, que acabaran al juliol. El ministeri tampoc ha precisat si el tancament serà definitiu o temporal. El tancament de l'acadèmia s'emmarcaria en un seguit de mesures d'austeritat preses pel ministre de Defensa, Pedro Morenés.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut