La Xina aixecarà el confinament de Wuhan el 8 d'abril, després de dos mesos i mig

La majoria de les persones contagiades a la Xina han estat donades d'alta, i queden menys de 5.000 casos actius de coronavirus

RedaccióActualitzat

Bones notícies de la Xina: ha anunciat que aixecarà el confinament de la ciutat de Wuhan el 8 d'abril. La decisió ha estat comunicada el mateix dia que fa dos mesos exactes del tancament total d'aquesta ciutat de la província de Hubei, el 23 de gener.

A la resta de la província de Hubei, el confinament s'aixecarà dues setmanes abans, a partir d'aquest mateix dimecres, per als ciutadans considerats sans.

El confinament de Wuhan, per tant, quan s'aixequi, haurà durat dos mesos i mig.

Les borses europees han reaccionat a les notícies procedents de Wuhan obrint sessió lleugerament a l'alça.

 

Dos operaris retiren barreres del carrer a la ciutat de Wuhan (Reuters/China Daily)

 

Wuhan té 11 milions d'habitants. En el moment que es va decidir tancar la ciutat hi havia hagut 444 contagis i havien mort 17 persones. Segons l'últim recompte, fet públic aquest dimarts, dos mesos més tard hi ha hagut 50.006 contagis i han mort 2.524 persones.

En el conjunt de Hubei, el nombre de víctimes mortals puja a 3.160. Són la pràctica totalitat de les morts registrades a la Xina fins ara, que pugen a 3.277 persones.

 

 


Menys de 5.000 casos actius

En total, a la Xina s'han contagiat pel coronavirus 81.171 persones, de les quals 73.159 ja han estat donades d'alta.

Hi queden, doncs, 4.735 persones contagiades, 1.573 en estat greu, gairebé tots a Wuhan.

Fins aquest diumenge, Wuhan no havia registrat nous contagis durant cinc dies consecutius. Aquest dilluns, però, la tendència s'ha trencat amb la detecció d'un únic nou cas.

 

Ciutadans amb mascareta passegen per un parc de Pequín (Reuters/Thomas Peter)

 

Les bones notícies sobre Wuhan contrasten amb les de nous casos en altres parts del país. L'últim recompte parla de 78 casos nous, 74 dels quals són importats, viatgers arribats de l'estranger. La majoria són xinesos que retornen al seu país.

Les autoritats xineses recomanen que tothom s'ho pensi dues vegades abans d'anar a la Xina, on qualsevol persona que hi vulgui entrar s'ha de sotmetre a una quarantena obligatòria de 14 dies en un hotel.

En total, les autoritats han informat de 427 casos importats, que fan augmentar el temor que hi pugui haver una segona onada de contagis.

370.000 casos al món

L'última actualització de la xifra de persones contagiades pel coronavirus a tot el món se situa per sobre dels 370.000. La Covid-19 ja ha causat més de 16.000 morts.

Gairebé tots els països n'han detectat casos i l'expansió continua accelerant-se. La mostra és que es va trigar tres mesos a tenir els primers 100.000 contagis, i els últims 100.000 s'han detectat en els últims 4 dies.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix, però, que està en la mà dels estats canviar aquesta tendència, incrementant el nombre de tests a la població.

Europa continua sent, en aquests moments, l'epicentre de la pandèmia. Sobretot per la situació d'Itàlia, Espanya i Alemanya, que sumen un terç dels casos de tot el planeta.

Però els Estats Units ja han superat Espanya en nombre de contagis i s'han convertit en el tercer país del món amb més casos detectats.

De tots els afectats al món, més de 100.000 han superat la malaltia, un 28 per cent del total, mentre que el percentatge de mortalitat està per sobre del 4 per cent.

ARXIVAT A:
XinaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut